NAAV-leden organiseren congres Bio-energie


Het congres is bedoeld voor NAAV-leden, maar ook voor de leden van de zusterorganisaties, regulier werkende collega's en anderen die beroepshalve betrokken zijn bij het fenomeen bio-energie

NIEUWEGEIN, 20060915 -- Op zaterdag 21 oktober organiseren leden van de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (NAAV) in het Mercure hotel in Nieuwegein een congres over bio-energie. In samenwerking met de Stichting NAAV Onderwijs (SNO) gaat het congres in op de natuurwetenschappelijke basis van de niet-reguliere geneeskunde. Het congres is bedoeld voor NAAV-leden, maar ook voor de leden van de zusterorganisaties, regulier werkende collega's en anderen die beroepshalve betrokken zijn bij het fenomeen bio-energie, zoals psychologen, dierenartsen, etc. Ook studenten geneeskunde, tandheelkunde e.d. zijn van harte welkom.

Voor de niet-reguliere geneeskunde roept het begrip `bio-energie' vooral de associatie op met energetische processen die lichaamsfuncties sturen. Binnen de reguliere geneeskunde is een dergelijk concept van bio-energie vrijwel onbekend. Toch is de laatste decennia zeer veel wetenschappelijk onderzoek gedaan dat heeft aangetoond dat organische elektromagnetische processen voorkomen. Dit biologische elektromagnetisme nu, is van vitaal belang voor de niet-reguliere geneeskunde. Bio-energie is de natuurwetenschappelijke basis van veel niet-reguliere behandelmethoden. Deze stelling staat tijdens het congres centraal.

Belangrijk is verder dat het elektromagnetische aspect van bio-energie een denkmodel biedt waardoor een brug kan worden gevormd tussen niet-reguliere en reguliere geneeskunde. Bio-energie kan zo een weg vormen waarlangs de niet-reguliere geneeskunde kan uitgroeien tot een algemeen maatschappelijk en wetenschappelijk geaccepteerde vorm van geneeskunde.
Uitgebreide informatie op www.naav-sno.nl/congres





Stichting NAAV Onderwijs