Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

KINDEREN BOUWEN MET ZOUB VOOR UNICEF
IN DE JURY HENKJAN SMITS

Hattem, september 2006 - Op zaterdag 21 oktober 2006 organiseert kinderspeelparadijs Bal-lorig in 14 vestigingen in het land een bouwwedstrijd met het nieuwe constructiespeelgoed ZOUB. Kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar kunnen die dag met de kleurrijke plastic bouwsteentjes hun eigen bouwwerk maken en geweldige prijzen winnen. Zo is de hoofdprijs een compleet verzorgd verjaardagsfeest in een van de Bal-lorig vestigingen! Een deel van de toegangsprijs komt ten goede aan Unicef. In de professionele jury zit niemand minder dan Henkjan Smits.

Constructiespeelgoed ZOUB
Op 21 oktober zullen de kinderen in een van de 14 deelnemende vestigingen van Bal-lorig in groepjes van maximaal 6 aan de slag gaan met het thema verjaardag. Samen verzinnen zij een idee voor het ZOUB bouwwerk, bijvoorbeeld een verjaardagstaart of feestmuts, en gaan vervolgens aan de slag met het leuke constructiespeelgoed. Met de bouwsteentjes van ZOUB, die lijken op 2 centimeter lange beenderen met kaken, scharnieren en gewrichten, kun je eindeloos combineren en de mooiste figuren maken in allerlei verschillende kleuren. Voor en na de wedstrijd mogen de kinderen - onder begeleiding -spelen in het kinderspeelparadijs. ZOUB is onder andere verkrijgbaar bij V&D, Toys'R'us, De Bijenkorf en Macro en vanaf E 4,99.

Kinderspeelparadijs Bal-lorig
Zwemmen in het ballenbad, dolle capriolen uithalen op de springkussens, kruipen door gangenstelsels en tunnels, klauteren op de klimnetten, gierend suizen van de glijrails, een spannende rit op het verkeerscircuit. Het is een greep uit de vele attracties die kinderen kunnen beleven in de vele vestigingen van Kinderspeelparadijs Bal-lorig. Ter viering van haar 10 jarig bestaan is Bal-lorig tot ideale locatie gekozen voor de ZOUB bouwwedstrijd. Kijk voor meer informatie over kinderspeelparadijs Bal-lorig ook op www.ballorig.nl.

Voor alle kinderen een cadeau
Natuurlijk zijn er bij deze wedstrijd mooie prijzen te winnen. In ieder geval krijgt elk deelnemend kind een cadeautje van Goliath, de makers van ZOUB. Daarnaast levert iedere deelnemende vestiging van Bal-lorig een groepswinnaar op. Zij winnen allemaal een ZOUB-pakket. Bovendien dingen deze winnende groepen mee naar de hoofdprijs: een compleet verzorgd verjaardagsfeest in een Bal-lorigvestiging naar keuze!

Henkjan Smits in de jury
In de ochtend van 21 oktober worden de bouwwedstrijden in de regio's gehouden. Om 10.00 uur zijn de kinderen welkom, dan volgt er een uitleg, en wedstrijd gaat van start om 10.30 uur. Tussen de middag wordt er per regio 1 winnend team bekendgemaakt; zij gaan 's-middags met hun bouwwerk, vergezeld door ouders, naar de Ballorig hoofdvestiging in Almere en zij dingen mee naar de nationale hoofdprijs! In Almere wordt aan het begin van de avond de nationale winnaar bekendgemaakt. De jury bestaat onder andere uit Henkjan Smits en een afgevaardigde van Unicef.

Schrijf je in!
Doe mee en schrijf je in via www.ballorig.nl. De deelnemende plaatsen zijn Assen, Almere, Emmen, Heerenveen, Heerhugowaard, Houten, Lelystad, Meppel, Roosendaal, Rotterdam Weena, Sexbierum, Wijhe, Zoetermeer en Zutphen. Deelnemende kinderen betalen 6,00 euro entree, begeleiders zijn gratis. Van het entreegeld gaat 1,00 euro naar UNICEF, het kinderfonds van de Verenigde Naties.

Goliath - één van de grootste speelgoed distributeurs en producenten van Nederland - is gevestigd in Nederland, België, Frankrijk en Spanje. In 1980 introduceerden zij Rummikub op de Nederlandse markt. Goliath heeft sinds de jaren '80 een flinke groei doorgemaakt; speelgoed en actiespellen vanaf 4 jaar, multimedia spellen vanaf 5 jaar, tactische en strategische spellen vanaf 7 jaar en verschillende erotische spellen vanaf 18 jaar. Bekende namen zijn: Rolit, Triominos, Stap-op en Exago. Zie ook www.goliathgames.nl