Florissante reuzenkoffers op taxi's


Haags/Rijswijks ontwerpduo doet mee aan Dutch Design Week

EINDHOVEN, 20061011 -- De week van 21 tot 29 oktober 2006 is het weer de Dutch Design Week in Eindhoven. Dan laten zowel ervaren als juist afgestudeerde vormgevers zien wat ze in huis hebben. Het Rijswijks/Haags ontwerpduo 2Cdesign neemt deel met enorme koffers die een week lang boven op een taxi gemonteerd worden.

De set koffers zijn bedrukt met een bijzonder bloemdessin. Het sterk vergrote dessin laat de kracht van bloemen zien in een verrassende, andere omgeving. Bloemen zijn de onuitputtelijke bron van inspiratie voor het ontwerpersduo. De kleurenrijkdom, de combinatie van kracht en kwetsbaarheid van de bloemenwereld blijven inspireren.

Een ander bloemenvoorbeeld van 2Cdesign is het "bloemenkleed" dat zij onlangs ontwierpen voor het Spuiplein in Den Haag. De grote ontwerpen van 2Cdesign zijn bedoeld om een stempel te drukken op de omgeving. Mensen nemen hun directe omgeving vaak niet meer bewust waar. Het aanbrengen van een dessin daarin verandert dat. Dat geldt ook voor de alledaagse voorwerpen waar het duo graag hun bloemen op achterlaat.

2Cdesign zorgt niet alleen voor dessins, maar ontwikkelt ook nieuwe producten, zoals de play-ô-pillow: een kussen dat door zijn bijzondere vormgeving multifunctioneel is geworden. Meer informatie over 2Cdesign vindt u op hun website www.2cdesign.nl





2Cdesign