Ingezonden persbericht


|Postbus 8375                                                                   |
|3503 RJ  Utrecht                                                               |
|Telefoon: 030 - 286 40 98                                                      |
|Fax: 030 - 286 70 45                                                           |
26 oktober 2006
Sw/116

Aanpak Black Spots Vliegend Hertlaan - Eendrachtlaan

Voor de aanpak van kruisingen waar met enige regelmaat (letsel-) ongevallen plaatsvinden heeft de gemeente Utrecht een lijst opgesteld van deze zogenaamde 'Black Spots'. Eén van de Black Spots op deze lijst is de kruising Vliegend Hertlaan - Eendrachtlaan. Voor deze kruising is een ontwerp van verkeersremmende maatregelen gemaakt, welke in november worden gerealiseerd. De uitvoering duurt vijf dagen. Op donderdag 16 november is de kruising tussen 18.00 uur en 06.00 uur gesloten wegens asfalteringswerkzaamheden.

Werkzaamheden
Van 13 tot en met 17 november wordt de kruising Vliegend Hertlaan - Eendrachtlaan heringericht. De kruising is momenteel een voorrangskruising waarbij de Vliegend Hertlaan voorrang heeft op de Eendrachtlaan. Het uitzicht van de Eendrachtlaan op het autoverkeer op de Vliegend Hertlaan is niet overzichtelijk door het hek om de voormalige Brandweerkazerne. Rijdend op de Eendrachtlaan lijkt deze weg een doorgaande weg waarbij de Vliegend Hertlaan niet goed opvalt. Daarom wordt de voorrangskruising aangepast tot een gelijkwaardige kruising met een plateaudrempel. De huidige trottoirs worden ook aangepast om de plateaudrempel te kunnen realiseren. Door deze drempel remt het verkeer bij het kruispunt af, waardoor er meer aandacht op de kruising wordt gevestigd.

Planning
De kruising blijft bereikbaar voor doorgaand verkeer. Behalve op donderdag 16 november. Dan wordt de kruising tussen 18.00 uur en 06.00 uur 's nachts opnieuw geasfalteerd. De kruising en de inrit van de Beneluxlaan naar de Eendrachtlaan worden dan afgesloten.



Ingezonden persbericht