V&VN houdt 13 november verkiezingen

V?

Grootste beroepsgroep van Nederland gaat coalitie voor de zorg kiezen

Maandag 13 november brengen 800 verpleegkundigen en verzorgenden hun stem uit op de politieke partij met de beste zorgmaatregelen. Dan presenteert Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland de Zorgmeetlat, waarin verkiezingsprogramma's beoordeeld zijn op de noodzakelijke maatregelen voor de zorg in de komende jaren. Pia Dijkstra, gezicht van AVRO Gezondheid, presenteert de verkiezingsuitslag. Marian Kaljouw, V&VN-voorzitter, stelt als informateur de nieuwe coalitie samen. De verkiezingen vindt plaats tijdens het V&VN-congres in het Beatrix Theater in Utrecht.

Tijdens het V&VN-congres op 13 november presenteert V&VN om 13.30 uur de aangepaste Zorgmeetlat. Om 16.00 uur maakt Pia Dijkstra, dagvoorzitter, de verkiezingsuitslag van de 800 deelnemers bekend. Daarna gaat Marian Kaljouw in op de mogelijke coalities op basis van deze verkiezingsuitslag. Zij gaat ook in op de consequenties voor de zorg.
Op het congres zijn Tweede Kamerleden aanwezig (onder andere Agnes Kant (SP), Edith Schippers (VVD), Anja Schippers (PvdA). Op de informatiemarkt is een stand met folders van de politieke partijen.

V&VN Zorgmeetlat
V&VN heeft de eerste versie van Zorgmeetlat in september gepresenteerd op basis van de concept partijprogramma's.
De Zorgmeetlat geeft aan of de politieke partijen voldoende maatregelen treffen om de grote vraagstukken in de gezondheidszorg op te lossen. Deze vraagstukken hebben vooral te maken met de toenemende vergrijzing en de explosieve vraag naar zorg. Hierdoor dreigt een groot tekort aan goed opgeleide verpleegkundigen en verzorgenden.