Gemeente Enschede

Verkeerswethouder Jeroen Goudt verricht aftrap

Verkeersspel voor veiligheid op Enschedese basisscholen

Enschede - Gemeente Enschede wil de verkeersveiligheid rondom basisscholen verbeteren. Daarom start op maandag 13 november aanstaande op 7 basisscholen in Enschede het spel `De Verkeersslang. Hiermee wil de gemeente het gebruik van de fiets en de benenwagen stimuleren. Verkeerswethouder Jeroen Goudt zal maandagochtend op de Willem van Oranjeschool de aftrap verrichten.

De gemeente Enschede stelt het spel `De Verkeersslang' gratis beschikbaar aan alle basisscholen in de gemeente. Scholen met een verkeersouder krijgen hierbij voorrang. `De Verkeersslang' is een onderdeel binnen de themaweek verkeer op de scholen. Het spel is gericht op de promotie en toepassing van milieuvriendelijk en veilig vervoer naar school. De kinderen moeten een week lang zoveel mogelijk met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer naar school komen. Zij krijgen hiervoor een sticker die ze op de verkeersslang plakken. Aan het eind van de week krijgen alle kinderen een prijs.

De deelnemende basisscholen proberen de verkeersveiligheid rondom de schoolpoort verbeteren. Hiervoor willen zij samen met de kinderen, (verkeers)ouders, politie, gemeente en andere belanghebbenden aan de slag. "De Verkeersslang" is hier onder andere een goed middel voor. Door de kinderen positief te enthousiasmeren en motiveren om te gaan lopen of fietsen naar school, wordt ook het gedrag van de ouders positief beinvloed.

Om te kijken of het spelen van `De Verkeersslang' resultaat heeft gehad, vullen de kinderen meetformulieren in. Dit gebeurt voor aanvang, tijdens maar ook een aantal weken na het spel. Hierdoor ontstaat een goed beeld van de ontwikkelingen van de behaalde resultaten op gebied van veilige en milieuvriendelijke verplaatsingen.

De scholen die in Enschede deelnemen aan het spel zijn de Alfonsusschool, de Willem van Oranjeschool en de locaties van de De Eschmarke en de Helmerkhoekschool. Regio Twente maakt dit project mede mogelijk door subsidie te verlenen.

Bijlage(n)

9 november 2006