Bewoners Big Brother dansen mee voor wereldrecord

BENNEKOM, Nederland, November 9 /PRNewswire/ --


- Paul Rosenmöller roept bewoners op om mee te doen

De bewoners van het Big Brother huis 2006 krijgen maandag 13 november de opdracht om mee te doen met de actie 'Heel Nederland danst'. Dat betekent dat zij donderdag 16 november om 11.15 uur samen met meer dan 200.000 Nederlanders vijf minuten dansen op 'What a Feeling' van the Hughes Corporation. De dagen voorafgaand aan het dansmoment oefenen zij de danspassen via een instructievideo. De oproep om mee te doen komt van Paul Rosenmöller, ambassadeur van de actie. 'Heel Nederland danst' is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) om Nederlanders te stimuleren meer te bewegen. Belangrijk onderdeel van de actie is het verbeteren van het wereldrecord gelijktijdig dansen.

Heel Nederland danst

Al meer dan 1.000 organisaties en meer dan 200.000 mensen doen mee met 'Heel Nederland danst'. Variërend van kinderdagverblijven, basisscholen, middelbare scholen, gezondheidscentra, rolstoeldansers, Vrouwen van nu, tot CIOS-studenten, hogescholen, politie en brandweer. Op 16 november wordt in het stadhuis van Den Haag het startschot gegeven voor 'Heel Nederland danst'. Met Barbara de Loor en Paul Rosenmöller als enthousiaste ambassadeurs. Ook alle ambtenaren van het stadhuis, Tweede Kamerleden en vele anderen dansen mee.

Hoe meedoen?

Iedereen die wil laten zien dat bewegen voor hem of haar én voor ons allemaal belangrijk is of wil deelnemen aan een ludieke actie kan zich nog steeds opgeven. Aanmelden en informatie via www.heelnederlanddanst.nl

NISB en de beweegnorm

'Heel Nederland danst' is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) in samenwerking met de provinciale Sportraden. In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voert NISB de landelijke beweegcampagne FLASH! om Nederlanders aan te zetten minstens vijf dagen per week een half uur te bewegen. Voor kinderen en jongeren ligt de Nederlandse Norm Gezond Bewegen op een uur per dag.

Vanaf maandag 13 november, Big Brother, Talpa, 19.00 uur.

Contact:


Noot voor de redactie,