MINVROM: Persuitnodiging: Van Geel over klimaat

Ministerie vrom

http://www.vrom.nl

Op maandag 13 november wordt staatssecretaris Van Geel (milieu) geïnterviewd over het klimaat door 50 schoolkrantenredacteuren. De persconferentie wordt geleid door Froukje Jansen. De pers is uitgenodigd tussen 13.00-14.00 uur in Nieuwspoort.

Voorafgaand aan het interview bekijken de scholieren de klimaatfilm 'The Inconvenient Truth' van Al Gore. Deze film laat zien hoe urgent het klimaatprobleem is en dat er snelle actie nodig is. De scholieren zullen staatssecretaris van Geel bevragen over wat hij van het klimaatprobleem vindt en welke oplossingen hij ziet.

Staatssecretaris Van Geel vertrekt dinsdag 14 november naar de klimaattop in Nairobi. Hij zal de persconferentie dan ook gebruiken om zijn inzet en verwachtingen voor deze top toe te lichten.

Volgens Van Geel is het belangrijk dat er in Nairobi stappen worden gezet. Van Geel: 'snelle actie is nodig, want het klimaat verandert sneller en ernstiger dan verwacht'. 'De gevolgen van klimaatverandering zijn ernstig, met name voor ontwikkelingslanden', aldus de staatssecretaris.