LLiNK

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

maandag 13 november 2006
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentator Pieter Hilhorst en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.


---

Mariko Peters - Als hoofdgast schuift deze uitzending Mariko Peters aan, aankomend Tweede Kamerlid voor GroenLinks. Zij was werkzaam in Sarajevo als mensenrechtenjuriste. Ook werkte zij op de Nederlandse ambassade in Kaboel en nu is ze adviseur van de minister van Buitenlandse Zaken van Afghanistan.

Slagveld Afghanistan - Farah Karimi, de best geïnformeerde parlementariër ten aanzien van Afghanistan, beschrijft in Desmet Live wat er de afgelopen vijf jaar fout is gegaan in dit land. Farah ontrafelt het mislukken van de strijd tegen het terrorisme in Afghanistan. In dit land hebben islamitische fundamentalisten en drugsbaronnen zitting in het parlement. Hoe kan dat?

Kings - Ook te gast is regisseur Marjorie Boston van theatergroep 'Made in da Shade', nu te zien met het stuk 'Kings'. De voorstelling gaat over status, een gevecht op leven en dood. Het is gebaseerd op een waargebeurd incident in een Franse buitenwijk waarbij een jonge Algerijn zijn beste vriend vermoordde om de eer van zijn zus.

Vaste onderdelen

Michiel Romeijn - Michiel geeft weer zijn visie op de actualiteiten.

Debat - Het debat van vandaag gaat over de vraag waarom Surinamers niet stemmen. Dit voorspelt Meindert Fennema, hoogleraar Politieke Theorie van Etnische Verhoudingen. Pieter Hilhorst debatteert hierover met Marjorie Boston, Roy Khemradj; eindredacteur van het radioprogramma Zorg en Hoop, en Peggy Burke; PvdA raadslid in Amsterdam.

Waarom stopt u er niet mee? - Deze vraag leggen we vandaag voor aan Max Sordam, lijsttrekker van de Solide Multiculturele Partij. Deze partij richt zich met name op Surinamers in Nederland. Surinamers stemmen toch niet, dus waarom stopt hij er niet mee?

Live-muziek - Vandaag luisteren we naar de band Ghost Trucker, waarvoor Roald van Oosten de handen ineen heeft geslagen met Ralph Mulder, Asta Kat, Rik Elsgeest en Jelte van Andel. De muziek is filmisch, donker en veelzijdig. Hun eerste album, 'The Grand Mystique' werd met veel enthousiasme ontvangen.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT