Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

10-11-2006
Gemeente Eersel inventariseert buitengebied

De gemeente Eersel is momenteel bezig met het voorbereiden van een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied van Eersel. De geldende bestemmingsplannen voor het buitengebied zijn verouderd en dienen geactualiseerd te worden. Deze maand wordt gestart met een inventarisatie in het gebied. Het doel van deze inventarisatie is de bestaande situatie rondom bedrijven en woningen zo goed mogelijk in kaart te brengen.

Wat is een bestemmingsplan
Een bestemmingsplan beschrijft wat er met de ruimte in een bepaalde gemeente mag gebeuren. Voor ondernemers en bewoners van het buitengebied is een bestemmingsplan een rechtstreeks bindend plan. Het bestemmingsplan bepaalt bijvoorbeeld uw directe bouwmogelijkheden en uitbreidingsmogelijkheden.

Bezoek aan bedrijven
Alle bedrijven in het buitengebied worden bezocht. Gedurende maximaal een half uur wordt er rondgekeken op het betreffende bedrijf. Tijdens dit bezoek wordt met name gelet op de situering van gebouwen en het gebruik van gronden en gebouwen.

Woningen
In principe worden burgerwoningen vanaf de weg bekeken. Tijdens het bezoek wordt met name gekeken naar de omvang en gebruik van gebouwen. In een enkel geval worden de bewoners benaderd om aanvullende informatie te geven.

Alle bewoners in het buitengebied worden persoonlijk geïnformeerd over de maand waarin zij een bezoek kunnen verwachten. Wij hopen te zijner tijd op uw medewerking.