Choc-o-lait: chocolade grand cru op een stokje

Foodkitchen

13 november 2006

Choc-o-lait: chocolade grand cru op een stokje

Zevenbergen. Voor de rasechte fan van warme chocolademelk staan er mooie momenten te wachten de komende maanden. Want met het gloednieuwe Choc-o-lait bereid je zelf in een handomdraai een sublieme kop heerlijke chocolademelk van échte Belgische chocolade. Deze lekkernij is niets minder dan een hedonistische verademing in een wereld waar instant en kunstmatigheid te vaak de scepter zwaaien.

Met de winter voor de deur is weer de tijd aangebroken van warme kleren, regenvlagen, windstoten en koudefronten, maar ook van lange winteravonden in het gezelschap van vrienden en familie. Tijd ook om culinair te genieten van die typische winterproducten, zoals erwtensoep, boerenkool met worst en natuurlijk warme chocolademelk.

Met Choc-o-lait komt definitief een einde aan het tijdperk van zelf knoeien met cacaopoeder of genoegen nemen met de kunstmatige smaak van een instant poeder. Genieten van heerlijke warme chocolademelk kan voortaan met een magische chocoladestick met een vulling van authentieke Belgische chocolade.

Het leuke aan dit verwenstokje is dat je er zelf mee aan de slag kunt. Je roert de stick, met aan het uiteinde een heerlijk blok Belgische chocolade, even rond in een dampende kop hete melk en na amper één minuut heb je een mok overheerlijke chocolademelk. Er is keuze uit vier overheerlijke smaken: puur, melkchocolade, hazelnoot en cointreau, een smaakvolle combinatie van bittere chocolade en de bekende Franse sinaasappellikeur.

Het unieke en intense chocoladegevoel dat Choc-o-lait je bezorgt, bewijst dat deze Belgische chocolade van absolute topkwaliteit is. Bovendien kun je de chocostick ook perfect als bonbon consumeren. Deze magische chocoladestick heeft dan ook alles in zijn mars om chocoladeliefhebbers wereldwijd te veroveren.

Choc-o-lait is 100% Belgisch en in België al een hit in de horeca, al smaakt hij thuis net zo fijn. In Nederland wordt Choc-o-lait gedistribueerd door Foodkitchen. De chocostick is vanaf dit najaar verkrijgbaar in een groot aantal Nederlandse horecagelegenheden, maar ook in de winkel te koop. Choc-o-lait is onder andere verkrijgbaar bij de Bijenkorf, Aan de Dis, Kaldi, Parti, Simon Lévelt, delicatessenwinkels aangesloten bij Gastrovino en een groot aantal delicatessenwinkels en speciaalzaken.

De consumentenadviesprijs per stick bedraagt EUR 1,25.

Behalve om zelf van te genieten, is Choc-o-lait ook leuk om cadeau te geven. Daarom introduceert Choc-o-lait dit najaar vier verschillende giftsets. Al dan niet in combinatie met een witte mok met exclusief Choc-o-lait logo zijn de chocosticks in verschillende smaken te koop in een prachtige cadeauverpakking voor EUR 12,49.

Informatie voor de horeca

Choc-o-lait komt het best tot zijn recht wanneer je de stick met een kop hete melk van 75 graden Celcius serveert. Grote troef is dat de horecazaak een echte chocolademelkkaart kan aanbieden dankzij de vier varianten (Choc-o-lait puur, melk, hazelnoot en Cointreau). En Choc-o-lait biedt de creatieve horecaondernemer nog eens tal van alternatieve mogelijkheden. Naast het gebruik van volle melk kun je ook opteren voor een light-versie op basis van halfvolle of zelfs magere melk. Of waarom geen sojamelkvariant proberen?

Choc-o-lait werd, in samenwerking het Belgische Callebaut, wereldleider op het gebied van chocolade, een jaar lang intensief chocoladegetest.

Horecazaken krijgen de chocoladesticks aangeboden in een mooie, kartonnen doos (33 stuks per verpakking) die optimale hygiëne en versheid garandeert. Daarnaast zijn bijpassende kop en schotels met het exclusieve Choc-o-lait logo leverbaar evenals het nodige promotiemateriaal, zoals informatieve tafelzetters, posters en affiches.