Politie Haaglanden

Persberichten 13 november

Haaglanden, 13-11-2006

HALT-straf voor bekladding trambank
Den Haag - Medewerkers van de HTM betrapten zondag 12 november rond 17.15 uur drie meisjes uit Rijswijk en Den Haag terwijl ze bankjes in een tram aan het bekladden waren. Politieagenten haalden de meisjes, 13 en 14 jaar oud, op bij de tramhalte aan het Jonckbloetplein en namen ze mee naar het politiebureau. De meisjes werden na overleg met hun ouders doorverwezen naar Bureau Halt.

Twee jongens rijden op gestolen motorscooter
Den Haag - Surveillerende agenten zagen zondag 12 november rond 16.30 uur twee mannen rijden op de Madepolderweg op een motorscooter. Omdat de motorscooter niet voorzien was van een verzekeringsplaatje werden de bestuurders gecontroleerd. houden. Het bleek te gaan om twee minderjarige Haagse jongens van 14 en 15 jaar. Omdat het contactslot van de motorscooter was verwijderd, vermoedden de agenten dat de scooter gestolen was. Hierop werd het tweetal aangehouden. Na controle bleek de motorscooter als gestolen te zijn. De politie onderzoekt of het tweetal bij de diefstal van de motorscooter betrokken is geweest.

Valse collecte
Den Haag Zondag 12 november omstreeks 13.25 uur zijn op de Schenkkade drie jongens aangehouden op verdenking van oplichting. De drie jongens (14 en 12 jaar) liepen langs de deuren om geld in te zamelen, waarbij zij zich voordeden als collectanten van de KIKA stichting. Op basis van een melding van een bewoner uit de straat, zijn de jongens aangehouden. Twee van de drie jongens hebben bekend. Het ingezamelde geld gaat terug naar de gedupeerden.

Rijden zonder rijbewijs
Den Haag - Politieagenten zagen zondag 12 november rond 13.00 uur een 38-jarige Haagse automobiliste mobiel bellen tijdens het rijden. Ze werd staande gehouden op de Fluwelen Burgwal en bleek bij controle ook nog eens te rijden zonder rijbewijs. Een 26-jarige man uit Rotterdam trok zondagnacht rond 05.30 uur de aandacht van de politie, omdat hij erg voorzichtig reed. Ook hij had geen rijbewijs.

Rijbewijs ingenomen
Den Haag Zondag 12 november omstreeks 11.00 uur is op de Benoordenhoutseweg een 38-jarige Haagse man aangehouden voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid. De man reed 107 km per uur waar 50 km per uur is toegestaan. Het rijbewijs is ingenomen en de man kreeg een proces verbaal.

Joy-rider aangehouden
Rijswijk Een 22-jarige Haagse automobilist werd 12 november om 21.40 uur aangehouden op de Herenstraat. Politieagenten zagen de man over de Haagweg zonder verlichting rijden en gaven hem een stopteken. De bestuurder trachtte door hard weg te rijden aan een controle te ontkomen maar reed zich klem op een paar parkeerpaaltjes in de Herenstraat en ging er lopend vandoor. Na een korte achtervolging wisten de agenten de man te achterhalen. De man had geen rijbewijs en had de auto stiekem geleend van zijn vriendin.

Politie zoekt getuigen van een inbraak in een kerk Poeldijk Politie Haaglanden zoekt getuigen van een inbraak in een kerk. Zondag 12 november tussen 01.00 en 08.30 uur werd in de kerk aan de Fonteinstraat ingebroken waarbij een grote ravage werd aangericht. Getuigen worden verzocht te bellen via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000.

Mislukte onderhandeling
Zoetermeer Een 21-jarige Zoetermeerder meldde zich zondag 12 november om 10.15 uur aan het politiebureau. Hij gaf aan dat hij wilde onderhandelen over zijn nog openstaande gevangenisstraf van 108 dagen. Nadat agenten hem hadden medegedeeld dat er niet te onderhandelen viel, werd hij ingesloten.

Agressie in het verkeer
Zoetermeer Onenigheid in het verkeer leidde zondag 12 november om 13.00 uur tot een handgemeen tussen twee automobilisten uit Zoetermeer. Een 51-jarige automobilist verleende op de Meerzichtlaan geen voorrang aan een 55-jarige automobilist die daarop achter de verkeerszondaar aanreed. Nadat deze stopte ontstond een woordenwisseling die uitliep op een handgemeen waarbij de 51-jarige de 55-jarige man sloeg.

Foutje bedankt
Zoetermeer Een 19-jarige automobilist uit Zoetermeerder veroorzaakte zondag 12 november om 15.30 uur onbedoeld een aanrijding op de Blauw-Roodlaan. De man liet iets in zijn auto vallen en bukte al rijdende om het op te rapen. De man reed daarbij tegen een geparkeerde personenauto aan die vervolgens doorschoof tegen een aanhangwagen.