Politieberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 13-11-2006

Man aangehouden om zijn gedrag

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag een man aangehouden op het Stationsplein omdat hij zich vervelend gedroeg.

Omstreeks 13.05 uur kreeg de politie diverse meldingen van overlast door een onbekende man. De 42-jarige man uit Utrecht was duidelijk onder invloed van alcohol en had een glazen fles richting publiek gegooid. De beveiliging zag de man ter hoogte van Laag Overborch lopen en hield hem staande. Hij werd aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden voor diefstal fles drank

UTRECHT Bij een winkel aan de Voorstraat heeft de politie zondagmiddag een man aangehouden omdat hij een fles sterke drank had gestolen.

Personeel van de winkel zag dat een man zich verdacht gedroeg. Uiteindelijk nam de man een fles sterke drank mee zonder deze eerst af te rekenen. De politie hield de

42-jarige man uit Utrecht aan en nam hem voor verhoor mee naar het bureau.

Vier jongens aangehouden voor vernieling van autoruiten

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag vier minderjarige jongens aangehouden voor het vernielen van ruim 60 autoruiten.

Rond 15.30 uur kreeg de politie een melding dat vier jongens een ruit van een auto hadden ingeslagen op de Van Spanjelaan. In de omgeving trof de politie de vier jongens 10, 11, 12 en 13 jaar oud en allen uit Utrecht aan. Tijdens het verhoor bekenden meerdere ruiten vernield te hebben. Naar aanleiding van de verklaringen van de jongens kon de politie al ruim 60 aangiften uit het systeem halen van autoruiten die vernield waren. Twee jongens van 10 en 11 jaar konden na verhoor naar huis.

De jongens van 12 en 13 jaar moesten blijven vanwege hun verklaringen die niet klopten. De politie onderzoekt nog of er meer aangifte zijn die toegeschreven kunnen worden aan de jongens.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van zondag 12 op maandag 13 november heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

De politie kreeg in de nacht van zondag 12 op maandag 13 november omstreeks 03.10 uur een melding van een aanrijding op de Vleutenseweg. Ter plaatse bleek dat een 34-jarige bestuurder uit Vleuten met zijn auto tegen een betonblok was gereden. De man had geen verwondingen opgelopen maar rook sterk naar alcohol. Uit een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 720 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur werd de man naar huis gestuurd.