Politie Limburg-Zuid

Dronken bromfietsers veroorzaken ongeval

Reijmerstok, 13-11-2006 o De politie heeft zondag twee jongens van 21 en 15 jaar uit Gulpen aangehouden omdat ze op de Reijmerstokkerdorpsstraat in Reijmerstok een aanrijding hadden veroorzaakt waarbij een voetganger zijn onderbeen brak. Hij werd door de brommer van het tweetal in de rug gereden. De 21-jarige bestuurder van de bromfiets bleek stevig te hebben gedronken. Zijn 15-jarige duopassagier werd aangehouden omdat hij de plaats van het ongeval al had verlaten toen de politie arriveerde.
Het ongeval gebeurde omstreeks drie uur in de nacht van zaterdag op zondag. Het slachtoffer liep aan de rechterkant van de weg en was met enkele vrienden op weg van de disco in Reijmerstok naar zijn huisadres in Gulpen, toen hij door de brommer werd aangereden. De bestuurder van de brommer verklaarde tegenover de politie dat de voetganger plotseling voor hem opgedoken was toen hij een geparkeerde auto passeerde. Een blaastest wees dat hij meer dan twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol op had.
Zijn 15-jarige maat, die de komst van de politie maar niet had afgewacht, werd korte tijd later thuis van zijn bed gelicht.