Verzamelbericht maandag

's-Hertogenbosch, 13-11-2006

Man aangehouden

Heeswijk-Dinther De politie heeft zondagavond een 52-jarige man uit Heeswijk-Dinther aangehouden op de St. Servatiusstraat in zijn woonplaats. De man was lastig bij de benzinepomp in die straat en wilde niet weggaan. De gewaarschuwde politie wilde de man controleren, maar hij had geen identiteitsbewijs bij zich. Tevens vond de man het nodig de agenten te beledigen. Hij had behoorlijke gedronken. Onderzoek wees uit dat hij nog 270 aan boetes open had staan. De man is aangehouden vanwege het niet bij zich hebben van het ID-bewijs. Hij is ingesloten omdat hij de boete niet kon betalen en zal later naar huis gestuurd worden met een proces-verbaal voor niet tonen ID, beledigen en openbaar dronkenschap.

Woninginbreker aangehouden

Veghel De politie heeft maandagmorgen in zijn woning een 29-jarige inwoner uit Veghel aangehouden. De man wordt er van verdacht op zondag 29 oktober ingebroken te hebben in een woning aan de Prof. Oudstraat in Veghel. De bewoner zag op die bewuste zondagmiddag iemand zijn woning binnen gaan. Toen hij zelf poolshoogte ging nemen, overliep hij de inbreker. Die duwde de bewoner weg en kon ontkomen. Hij nam ondermeer kleding, sieraden en parfum weg uit de woning. Dankzij het signalement kon de politie de verdachte opsporen. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Politie houdt inbreker aan

s-Hertogenbosch De politie heeft zondagmiddag een 27-jarige Eindhovenaar aan kunnen houden dankzij oplettend optreden van een getuige. De getuige zag dat er ingebroken werd in een woning aan de Maastrichtseweg in s-Hertogenbosch en belde direct de politie. Ondertussen was de verdachte naar buiten gekomen. De getuige sprak de man aan en de politie die snel ter plaatse was, kon de man vrijwel direct aanhouden. Hij is voor verder onderzoek inverzekeringgesteld.

Te diep in het glaasje

Nistelrode Een 48-jarige automobilist uit Kesteren is zondagavond aangehouden op de A50 ter hoogte van Nistelrode. De man had zo diep in het glaasje gekeken dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg ook een proces-verbaal en een rijverbod.

Diefstal uit winkel

Grave Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag ingebroken in een winkel aan de Markt in Grave. De ruit van de winkel werd vernield en vermoedelijk is er kleding weggenomen. Getuigen belden de politie. Die heeft een sporenonderzoek ingesteld.