Politie Hollands Midden

Datum: 13 november 2006

Lisse Aanrijding De politie heeft op zondag 12 november rond 19.35 uur hulp verleend bij een aanrijding tussen twee auto's op de kruising 2e Poellaan met de Heereweg. Een 25 jarige automobilist uit Lisse reageerde te laat op het voor hem rode verkeerslicht. Een 45 jarige automobilist uit Lisse werd vervolgens in de flank door hem geraakt. Deze automobilist had net groen gekregen en reed de kruising op. Met klachten over de nek, het hoofd en misselijkheid werd deze laatste overgebracht naar het ziekenhuis Spaarnepoort in Hoofddorp.

Lisse Aanhouding verdachte van bedreiging De politie heeft zaterdag 11 november in de late namiddag een man uit Lisse aangehouden. De man had kort daarvoor een vrouw uit Lisse met wie hij een relatie onderhoudt bedreigd. De vrouw vluchtte daarop met haar kinderen haar woning aan de Koningstraat uit en waarschuwde de politie. Er werd van uit gegaan dat de bedreiging met een vuurwapen was gebeurd. De politie viel dan ook de woning binnen en hield de man daar aan. Hij was in het bezit van een immitatievuurwapen. De verdachte is nog ingesloten en wordt dinsdag 14 november voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Oegstgeest Aanrijding De politie heeft op zondag 12 november rond 20.30 uur hulp verleend bij een aanrijding tussen twee auto's op de rijksweg A44, rijbaan richting Amsterdam. Een 23 jarige automobilist uit Sassenheim reed in op een voor hem afremmende auto bestuurd door een 52 jarige man uit Amsterdam. De man uit Sassenheim werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De Amsterdammer bleef ongedeerd. Bij de aanrijding ontstond veel materiële schade. Rijkswaterstaat heeft de rijbaan schoon gemaakt. Dit leverde enige ongemak voor het overige verkeer op omdat daarvoor één rijstrook tijdelijk werd afgesloten.

Leiden / Voorschoten Snelheids- en roodlichtcontroles In de week van 6 tot en met 10 november heeft de politie snelheidscontroles gehouden. In het belang van de verkeersveiligheid werd er met de radarauto op diverse plaatsen gemeten. De metingen lieten de volgende resultaten zien:

Plaats Straat Passanten Overtreders Hoogste Leiden Doctor Lelylaan 1984 47 96 km Leiden Haagse Schouwweg 1099 48 84 km Leiden Haagweg 1281 89 88 km Leiden Stevenshofdreef 770 15 66 km Leiden Levendaal 824 13 64 km Voorschoten Leidseweg 783 21 69 km Voorschoten Wijngaardenlaan 639 55 75 km In het totaal werd er door 3,9 % van de gecontroleerde voertuigen te hard gereden.

Roodlichtcontroles De in Leiden en Voorschoten geplaatste vaste posten (flitskasten) leverde 168 roodlicht en 277 processen-verbaal van snelheid op. Het betrof de kruisingen Willem de Zwijgerlaan - Floris Versterlaan en Hoge Rijndijk - Persant Snoepweg. De hoogste snelheid werd gehaald op de Hoge Rijndijk, daar werd een bestuurder geklokt op 103 km per uur.

Leiden Geweldsincidenten De politie heeft zondagnacht 12 november moeten optreden bij vijf geweldsincidenten. Er werden acht vechtersbazen aangehouden en vijf mensen deden aangifte. Zeven verdachten zijn Inmiddels weer vrijgekomen. De politie maakt in alle gevallen proces-verbaal op. De incidenten deden zich voor op de Nieuwe Beestenmarkt, de Beestenmarkt, het Stadhuisplein en de Stationsweg. Aan de Nieuwe Beestenmarkt werden bij twee incidenten twee portiers van verschillende uitgaansgelegenheden geslagen. Bij één incident werden twee jongens uit Leiden van 16 en 17 jaar aangehouden en bij het andere incident ging het om twee mannen uit Wassenaar van 22 en 24 jaar. Bij beide incidenten ging het om toegang te krijgen tot een gelegenheid. Aan het Stadhuisplein ontstond er in een uitgaansgelegenheid onenigheid waarbij een 21 jarige man uit Leiden een 22 jarige vrouw uit Kouderkerk had geslagen. Op de Stationsweg sloeg een 18 jarige jongen uit Leiden in op een 25 jarige man uit Katwijk. Een woordenwisseling was de vermoedelijke aanleiding. Dit was ook het geval aan de Beestenmarkt nabij een fastfoodketen. Twee jongens uit Leiden van 21 jaar zochten daar ruzie bij een groep jongeren en na wat opmerkingen sloegen zij in op een 26 jarige man uit Apeldoorn.

Leiden Inbraken in kapperszaken De politie doet onderzoek naar drie inbraken in kapperszaken in en de nabijheid van winkelcentrum 'De Kopermolen'. De inbraken vonden plaats van zaterdag 11 op zondag 12 november. Men kwam binnen na het openbreken van deuren of het vernielen van ruiten. Uit de zaken aan de Verfmolen, de Kopermolen en de Standerdmolen werden verschillende goederen gestolen zoals geld, tondeuses scharen, een stereocombinatie, föhnen en een boormachine. Getuigen die die nacht mogelijk iets van de inbraken of andere informatie hebben die kan leiden tot het oplossen van de inbraken, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie in Leiden - Noord via 0900-8844.

Voorschoten Inbraak drogisterij De politie doet onderzoek naar de inbraak in een drogisterij aan de Schoolstraat. Onbekenden gooiden op zondag 12 november rond 05.05 uur een steen door de ruit en namen uit de winkel sigaretten, sieraden en parfums weg. Hoeveel er is weggenomen is nog niet bekend. Enkele getuigen hebben rond dat tijdstip daar vier mannen gezien die op een scooter wegreden in de richting van Leidschendam. Of zij de mogelijke daders zijn onderzoekt de politie. Van hen ontbreekt echter nog ieder spoor.

Alphen aan den Rijn Dodelijk ongeval op N11

Een 26 jarige automobiliste uit Waarder is in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 november dodelijk verongelukt. De vrouw reed zaterdagavond tussen 21.15 en 21.30 uur vanaf de N11 over de afrit naar Bodegraven. Door nog onbekende oorzaak is haar auto van de weg geraakt en op zijn kop in het water terechtgekomen. De vrouw werd ter plaatse gereanimeerd en overgebracht naar het LUMC waar zij later in de ochtend overleed. De politie, team Alphen Centrum onderzoekt de toedracht van het ongeval en verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval

Zaterdag 11 november omstreeks 09.35 uur vond op de T-kruising De Vest, nabij het Aarplein, een aanrijding plaats tussen een 47 jarige automobiliste uit Zwammerdam en een 53 jarige fietser uit Alphen aan den Rijn. De automobiliste reed vanaf het parkeerterrein richting De Vest om daar linksaf te slaan in de richting van de Van Boetzelaerstraat. De automobiliste trok bij de kruising op toen zij geen verkeer zag. Plotseling hoorde zij een klap en zag vervolgens de fietser via haar voorruit op het wegdek vallen. De fietser werd met onder andere een hoofdwond overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Bodegraven Politie onderzoekt vechtpartij

De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij tussen meerdere bezoekers van een uitgaansgelegenheid aan de Van Tolstraat. Een groep personen zou druk gedanst en gesprongen hebben waarbij ook met bier zou zijn gegooid. Hierdoor ontstond er een onenigheid tussen enkele personen. Een persoon uit de groep zou een ander in het gezicht hebben geslagen, waarna er een vechtpartij ontstond. De politie heeft in de zaak diverse personen gehoord. De verdachte, een 23 jarige Bodegraver, die de klap had uitgedeeld zou al vertrokken zijn. Korte tijd later bleek deze weer terug te zijn. Buiten ontstond opnieuw onenigheid, en werd er gezien dat de verdachte een jongen duwde. De jongen viel vervolgens over een geparkeerde fiets heen. Een nog onbekend persoon sloeg hierop de verdachte in het gezicht. Volgens bezoekers zou de verdachte voornamelijk de veroorzaker zijn. De politie heeft de Bodegraver aangehouden en doet verder onderzoek.

Waddinxveen Onder invloed rijden De politie controleerde op vrijdag 10 november rond 01.30 uur op de Thorbeckehoeve een 26 jarige automobilist uit Waddinxveen. De agenten stelden drankgebruik bij hem vast en hielden hem aan. De aan het bureau uitgevoerde ademanalyse liet als uitslag zien een waarde van 335 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Waddinxveen Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Lijsterbesstraat. De inbraak vond plaats in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 november. Na het vernielen van een ruit, wist men een raam te openen en in te klimmen. Uit de woning wordt een pinpas en worden enkele sieraden vermist. Van de dader(s) ontbreekt tot op heden nog ieder spoor.

Lekkerkerk Vernielingen gepleegd in discobus

Een groep uitgaande jongeren die met een discobus meereed en in Lopik was opgestapt heeft zondagochtend, 12 november, diverse vernielingen aan het interieur van de bus gepleegd. De chauffeur meldde de vernielingen aan zijn werkgever waarna de politie werd ingeseind. Deze heeft de bus naar Gouda laten rijden waar de inzittenden, in totaal 44, werden aangehouden. Allen werden gehoord op het bureau over de vernielingen. Uiteindelijk werden zes personen in verzekeringgesteld.

Haastrecht Aanrijding De politie heeft zaterdagavond 11 november rond 20.45 uur hulp verleend bij een aanrijding op de Provincialeweg Oost. Daar was een 24 jarige automobilist uit Oudewater op de verkeerde weghelft beland en botste daar tegen een tegemoetkomende auto die bestuurd werd door een 42 jarige man uit Gouda. De man uit Oudewater schoot na de aanrijding van de weg en kwam onder aan de dijk tegen een boom tot stilstand. Met verwondingen aan het gezicht werd hij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis waar de politie van hem een bloedproef liet afnemen in verband met het bestaan van verdenkingen van het rijden onder invloed. De man uit Gouda is met onbekend letsel overgebracht naar het UMC. Zijn twee kinderen van 9 en 11 jaar die bij hem in de auto zaten zijn daar voor onderzoek eveneens naar overgebracht. Voor de afhandeling van de aanrijding is de weg enige tijd afgesloten geweest en werd het verkeer omgeleid in samenwerking met de collega's van de politie regio Utrecht.

--------------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------------
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --