Politieberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 13-11-2006

Stel aangehouden voor bijstandsfraude
LOENEN / MIJDRECHT - De Regionale Sociale Recherche heeft een onderzoek tegen een 33-jarige man en een 27-jarige vrouw afgesloten. De twee worden verdacht van valsheid in geschrifte. Ze vulden formulieren in waaruit bleek dat zij ieder apart woonden, maar in werkelijkheid woonden zij samen in Loenen aan de Vecht. Het stel ontving hierdoor drie jaar lang ten onrechte een dubbele bijstandsuitkering van ongeveer 60.000.

De vrouw huurde op papier een kamer in de gemeente De Ronde Venen en ontving van die gemeente een uitkering op grond van de Wet Werk en Bijstand. De man, woonachtig in Loenen, ontving over diezelfde periode een uitkering, maar dan van de gemeente Loenen. Ook toen de man eind 2005 werk vond, lieten zij de uitkering van de vrouw gewoon doorlopen.

De zaak kwam aan het licht op het moment dat de vrouw zich niet liet inschrijven als woningzoekende. Zij wilde een grotere woning vanwege inmiddels twee geboren kinderen. Uit het opsporingsonderzoek van de regionale sociale recherche kwam naar voren, dat de vrouw vanaf het begin van de uitkering in januari 2004 samenwoonde met haar vriend in Loenen. Zij vroeg de uitkering aan voor het financiële voordeel.

Tegen het stel is proces-verbaal opgemaakt. De uitkeringen zijn inmiddels stopgezet. De gemeente De Ronde Venen en de gemeente Loenen gaan het teveel uitgekeerde geld van het tweetal terugvorderen. Politie vraagt getuigen verkeersruzie

VINKEVEEN - De politie onderzoekt een bedreiging en vernieling die plaatsvond op zaterdag 7 oktober omstreeks 10.00 uur op de provinciale weg N201 ter hoogte van de busbaan. Bij het incident waren een 61-jarige automobilist uit Maarssen en een 32-jarige vrachtwagenbestuurder uit Vinkeveen betrokken.

De twee reden achter elkaar over de Provinciale Weg N201 in de richting van de Rijksweg A2. De Vinkevener ergerde zich kennelijk aan het rijgedrag van de Maarssenaar die voorop reed, want net na een brug haalde de Vinkevener de Maarssenaar rechts in via de busbaan in en ging voor de Maarssenaar rijden en dwong hem te stoppen midden op de drukke N201. De Vinkevener stapte vervolgens uit en bedreigde de Maarssenaar en sloeg tegen diens de auto.

De Vinkevener heeft een afspraak om later deze week een verklaring af te leggen op het politiebureau. Om meer duidelijkheid te krijgen over wat zich heeft afgespeeld, vraagt de politie getuigen contact op te nemen met de politie district Rijn &Venen: 0900 - 8844.

Rijden onder invloed

WOERDEN Op de Oostsingel is een 24-jarige Den Haag in de nacht van zondag op maandag betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks 03.10 uur moest de man blazen. Hij bleek te veel te hebben gedronken. De ademanalyse op het bureau gaf aan dat hij een alcoholgehalte had van 430 ug/l. De automobilist kreeg een rijverbod van ene uur en een proces-verbaal.

Man bedreigd

MAARSSEN Een bewoner van de Pauwenkamp heeft zondag aangifte gedaan van bedreiging. De man sprak omstreeks 14.45 uur op de Pauwenkamp drie jongens aan die tegen vuilnisbakken, brievenbussen en speeltoestellen trapten. Toen hij er wat van zei, werd hij uitgescholden. Vervolgens besloot de man achter de jongens aan te gaan. Daarop bedreigde een van de jongens hem met een steekwapen, waarna allen verdwenen.

Het signalement van de jongen luidt: blank, ongeveer 17 tot 20 jaar oud, circa 1.90 meter lang, tenger, slungelig postuur, kort zwart haar. De jongen heeft een pokdalig gezicht en droeg een zwarte jas met bontkraag, wit T-shirt, een lichtblauwe joggingbroek en een zwart petje. Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen: 0900 88 44. Anoniem bellen kan ook: 0800 7000.