Gemeente Assen


Actueel

Mark en Marijn genomineerd voor Plan Media Awards

Assen, 13 november 2006

Gaan Mark Janssen (11 jaar) en Marijn Ton (10 jaar) uit Assen binnenkort naar Afrika? Op 18 november weten ze het. Want op die datum is in Den Haag de prijsuitreiking voor de Plan Media Awards. De eerste prijs is een reis naar een ontwikkelingsland. Mark en Marijn hebben voor de Plan Media Awards een van de drie beste kranten gemaakt over kinderrechten. Via internet kan iedereen stemmen op een van de genomineerde inzendingen.

De krant van Mark en Marijn geeft uitleg over verschillende rechten voor kinderen zoals het recht op spelen, op informatie, op vrijheid en meningsuiting. De drie genomineerde kranten zijn te zien op www.planstation.nl. Ook is het mogelijk om via deze site te stemmen. Dit kan nog tot en met 17 november. Behalve een krant konden de kinderen ook een rap, poster, tas of strip maken.

Mark en Marijn hadden een week de tijd om de krant te maken. 'We hebben heel wat uren aan de krant gewerkt', zegt Marijn. 'We hebben allebei stukjes geschreven en het ontwerp gemaakt. Mark heeft de plaatjes uitgezocht. Het lijkt mij wel spannend om naar Afrika te gaan en te zien hoe het er daar uitziet. Ik hoop dat er veel kinderen en volwassenen op onze krant stemmen. We gaan daarom affiches maken en op school ophangen en iedereen die we kennen een mail sturen.'

Op 18 november organiseert Plan Nederland een grote manifestatie onder het motto 'Kom op voor de rechten van het kind en laat je stem horen!' De manifestatie is bedoeld om aandacht te vragen voor de rechten van kinderen in met name ontwikkelingslanden. De hele dag zijn er diverse activiteiten voor kinderen.