Gemeente Spijkenisse



Burgemeester feliciteert briljanten bruidspaar

Burgemeester Broekhuis feliciteert maandag 13 november om 14.00 uur het echtpaar Tengeler-Hermes met hun 65-jarig huwelijk. De heer en mevrouw Tengeler zijn op 12 november 1941 in Rotterdam in het huwelijk getreden. Het echtpaar heeft twee kinderen, vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. De heer Tengeler is havenarbeider geweest in Rotterdam en mevrouw heeft voor haar huwelijk als dienstbode gewerkt.

Wethouder Mijnans geeft startsein kauwgomverwijdering Wethouder Jan Willem Mijnans geeft donderdag 16 november om 10.30 uur het startsein voor een kauwgomverwijder-actie op Winkelcentrum Akkerhof.
De wethouder stuurt in het winkelcentrum een promotieteam op pad om zogenaamde "Gumm Wrappers" uit te delen aan het winkelend publiek. Gumm Wrappers zijn kleine papiertjes in een handzaam formaat waar de kauwgum ingerold kan worden als er geen afvalbak in de buurt is. Handig in het gebruik en een klein hulpmiddel in de strijd tegen kauwgumafval.

Wethouder Hamerslag heropent Copycenter
Wethouder Hanneke Hamerslag heropent donderdag 16 november om 15.00 uur het Copycenter van De Welplaat in het stadhuis. Het Copy Center is dan geopend voor particulieren en het bedrijfsleven.

Wethouder Mijnans opent project Jongeren in Spiegelbeeld Wethouder Jan Willem Mijnans opent vrijdag 17 november om 11.00 uur het project Jongeren in Spiegelbeeld in het NOVA College Charles de Foucauld aan de Lisstraat 13.
Leerlingen uit de derde klas ervaren een dagdeel in theorie en praktijk hoe het is gehandicapt te zijn op auditief, motorisch en visueel gebied, hierin bijgestaan door ervaringsdeskundigen en vrijwilligers. De Werkgroep Gehandicapten Spijkenisse (WGS) voert het project uit sinds 2001 met het doel de beeldvorming van jongeren over gehandicapten en andersom te veranderen. Inmiddels is er ook een volwassen versie: Maatschappij in Spiegelbeeld.

Wethouder Lewis sluit project Nederland Leest af Wethouder Marjolijne Lewis doet vrijdag 17 november vanaf 19.30 uur mee aan een discussie over het boek `Dubbelspel' in de Tijdelijke Bibliotheek. De discussie is tevens de afsluiting van het project Nederland Leest en staat onder leiding van auteur Jan Brokken.