1e persbericht maandag 13 november 2006

Eindhoven, 13-11-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt jongens aan voor inbraak woning

De politie heeft zondagavond rond 17.00 uur op de Reinaertlaan en de Cuwaertlaan twee jongens uit Eindhoven (16 en 17 jaar) aangehouden. Politiemensen kregen de melding dat enkele personen gevlucht waren na een woning-inbraak in de buurt van de Koning Arthurlaan. In de omgeving trof de politie de twee verdachten aan waarop zij aangehouden werden. Later bleek dat in een woning aan de Koning Markweg gepoogd was om in te breken. Beiden zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Politie arresteert man voor inbraak sportkantine

De politie heeft maandagochtend rond 6.00 uur op de Charles Roelslaan een 41-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Politiemensen kregen de melding dat in een sportkantine in het voetbalstadion ingebroken was. Aldaar bleek een ruit ingegooid te zijn waarna enkele flessen drank buit gemaakt waren. Ook de de kassalade was opengebroken. In de directe omgeving op een van de sporttribunes trof de politie de verdachte aan. De man had enkele flessen drank en een boutensleutel in zijn bezit, waarna hij werd aangehouden. De aangetroffen spullen zijn door de politie in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs in

De politie heeft maandagochtend rond 0.30 uur op de Pastoriestraat een 27-jarige automobilist uit Oirschot aangehouden. Politiemensen zagen kort daarvoor de bestuurder enkele malen het rode verkeerslicht op de Marconilaan negeren. Bij controle bleek de bestuurder alcohol gedronken te hebben. De man blies een promillage van ruim 1,75. Het rijbewijs is door de politie ingenomen en proces verbaal wordt opgemaakt.

Eindhoven: Politie pakt mannen op voor flessentrekkerij

De politie heeft zondagavond rond 21.45 uur op de Dommelstraat drie mannen uit Meerlo (23, 27en 22 jaar) aangehouden. Zij hadden in een restaurant aan de Dommelstraat voor een bedrag van 45 euro gegeten. Hierna waren de mannen vertrokken zonder de rekening betaald te hebben. De politie trof hen even later aan op de Dommelstraat waar ze werden aangehouden. De rekening is door de verdachten alsnog betaald. Allen zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt bijtende man aan

De politie heeft maandagochtend rond 3.30 uur op T College een 21-jarige man uit Dublin aangehouden. Kort daarvoor zou de man op het Stratumseind een fiets opgepakt hebben om een ruit van een cafe in te gooien. Een 31-jarige omstander uit Eindhoven zag dit en probeerde hem tegen te houden toen hij door de man in zijn arm gebeten werd. Hierna beet hij de man nogmaals nu in zijn duim waarna het slachtoffer voor behandeling naar het ziekenhuis moest. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt mannen aan voor geluidsoverlast

Op de Bleekstraat zijn maandag rond 3.05 uur een 31-jarige en een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. Bij de politie kwam de melding binnen dat de twee geluidsoverlast veroorzaakten. De agenten gingen ter plaatse om hen daarop aan te spreken. Kort nadat de agenten de woning hadden verlaten kwam een tweede melding binnen van geluidsoverlast op hetzelfde adres. De twee werden door de politie aangehouden. De 34-jarige man verzette zich hevig bij zijn aanhouding, betastte een van de agenten onzedelijk en beledigde de agent. De mannen zijn ingesloten op het bureau.

Helmond: Geld weg bij inbraak bedrijf

Tussen zondag 13.45 uur en 18.45 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Lungendonk. Men kwam het pand binnen door een gat in het plafond te maken. Er werden enkele duizenden euros buitgemaakt.

Helmond: Politie pakt mannen op voor drugsbezit

De politie heeft zondagavond rond 20.45 uur twee Helmonders (20 en 39 jaar) en een 30-jarige man uit Mierlo aangehouden in een woning aan de Zonnehofstraat. Volgens informatie zou in de woning in harddrugs gedeald worden. Toen de politie de woning binnenviel troffen zij de drie verdachten aan in het bezit van gebruikersartikelen en enkele potjes harddrugs. Deze zijn door de politie in beslag genomen, de totale hoeveelheid is nog niet bekend. Bij een van de verdachten werd nog een grote hoeveelheid contant geld aangetroffen. De man uit Mierlo is na verhoor weer in vrijheid gesteld, de andere twee zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Westerhoven: Politie houdt mannen aan voor brandstichting

De politie heeft maandagochtend rond 4.15 uur op vakantiepark De Kempervennen twee mannen uit Putten (19 en 22 jaar) aangehouden. Beide mannen worden ervan verdacht zondagavond enkele brandjes gesticht te hebben op het park. Beiden zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Son en Breugel: Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

De politie heeft zondagavond rond 19.00 uur in zijn woning in Breugel een 19-jarige man aangehouden. Kort daarvoor zou hij zijn 47-jarige moeder in de woning mishandeld hebben. De vrouw was een paar maal door haar zoon tegen haar achterhoofd geslagen en tegen haar been. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Bakel: Ramkraak winkel

In een winkel aan de Dorpsstraat is maandag rond 2.30 uur ingebroken. Een pui aan de voorzijde van de winkel werd door een personenauto geramd om binnen te komen. Uit de winkel zijn een nog onbekende hoeveelheid zadels weggehaald. De auto die gebruikt werd bij de ramkraak is uitgebrand achtergebleven.

Asten: Woninginbraak

In een woning aan de 3e Sint Jozefstraat is tussen zaterdag 18.30 uur en zondag 17.45 uur ingebroken. Een raam aan de achterzijde van de woning is opengebroken om binnen te komen. Uit het pand is een televisie weggehaald.