Fileindex.nl projecteert verkeersinformatie over buienindex

Fileindex.nl

ARNHEM Na de succesvolle introductie van de website Buienradar.nl komen de makers met een nieuwe website over verkeersinformatie. Het weer speelt een grote rol in het verkeer. Veel buien of veel wind kan leiden tot lange files. Fileindex.nl projecteert het totaal aantal kilometers file over de actuele buien situatie die wordt uitgedrukt in de buienindex.

De buienindex werd begin oktober door Buienradar.nl geĂŻntroduceerd. Het principe is simpel zegt Edwin Rijkaart. Hoe meer buien hoe hoger de index. Bij 0% is het overal droog. Bij 100% regent het overal. Uit de data wordt iedere minuut een grafiek gemaakt. Deze leggen we over de fileindex grafiek heen. We hadden ons geen betere start kunnen bedenken voor de website dan vandaag. Deze morgen waren er diverse buien en extreem veel file. Dat was goed af te lezen op de grafiek aldus Rijkaart.

Naast de combinatie van de file- en de buienindex komt Fileindex.nl met nog iets nieuws. Wij laten zien of files langer of korter worden legt Rijkaart uit. Het idee is simpel maar niemand doet het. Het is ontstaan uit eigen behoeften. Ik was regelmatig onderweg van Arnhem naar Rotterdam. Als je dan bij Arnhem hoort dat er een file staat bij Utrecht is dat op zich niet erg. Je bent er toch nog niet. Het is dan wel zo handig om te weten of deze file aan het oplossen is zodat je toch over Utrecht kunt rijden. Een simpel idee maar niemand geeft deze informatie.

Fileindex.nl is ook gratis mobiel te volgen. Ook dat is nieuw. Alle huidige file aanbieders vragen geld voor hun mobiele versie.

Contact:
www.fileindex.nl
Edwin Rijkaart

026-3513830