Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 november 2006

Twee gewonden bij verkeersongeval

Enschede

Twee mannen uit Enschede van 25 jaar en 24 jaar zijn bij een verkeersongeval op de Oliemolensingel in Enschede gewond geraakt. De mannen reden in de nacht van zondag 12 november op maandag 13 november om 02.25 uur op de Oliemolensingel in de richting van de Gronausestraat. In een bocht maakte de 25-jarige bestuurder vermoedelijk een stuurcorrectie waardoor hij de macht over zijn voertuig verloor. De auto draaide 180 graden en botste tegen drie geparkeerde auto's. Eén van deze auto's, een taxibus, kwam door de klap tegen een andere geparkeerde auto aan en deze botste vervolgens tegen een daar achter geparkeerde vrachtwagen. Hierna draaide het voertuig met de twee mannen weer en kwam tot stilstand op de Oliemolensingel. De mannen raakten gewond en zijn door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de 25-jarige bestuurder is op het ziekenhuis een bloedproef afgenomen in verband met mogelijk alcoholgebruik. De politie maakt proces-verbaal op. (06-151946)

Alcoholcontrole

Haaksbergen

De politie Twente heeft in de nacht van zondag 12 november op maandag 13 november op diverse locaties in Haaksbergen een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 15 automobilisten meewerken aan een blaastest. Allen bliezen een P (pass) en mochten hun weg vervolgen. Een 47-jarige man uit Enschede bleek een rij ontzegging te hebben tot januari 2007. De politie maakt tegen de man proces-verbaal op. Verder werd 1 bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel en 2 bekeuringen voor het rijden zonder geldige APK. (06-151955)

Ravage op de N36; 4 auto's en 2 motoren betrokken bij aanrijdingen

Westerhaar-Vriezenveense Wijk

Op de N36 ter hoogte van Westerhaar-Vriezenveense Wijk vonden op maandag 13 november om 07.15 uur twee aanrijdingen plaats.

Een 43-jarige automobilist uit Sibculo reed op de invoegstrook van de N36 in de richting van Almelo. Aan het einde van de invoegstrook was hij genoodzaakt te stoppen in verband met de drukte van het verkeer op de N36. Achter de man uit Sibculo reed een 43-jarige motorrijder uit Westerhaar-Vriezenveense Wijk. Deze motorrijder merkte te laat op dat de auto voor hem stopte en botste tegen hem aan. Er ontstond schade aan zowel de auto als de motor. De motorrijder zette zijn motor in afwachting van de komst van de politie uiterst rechts van de invoegstrook. Een 53-jarige motorrijder uit Westerhaar-Vriezenveense Wijk was getuige van bovenstaande aanrijding en stopte om te helpen. Ook hij zette zijn motor uiterst rechts van de invoegstrook achter de 1e motor. Korte tijd later kwam over de invoegstrook een 43-jarige automobilist uit Bergentheim aanrijden. De man had niet door dat er een aanrijding had plaatsgevonden. Hij schrok en botste tegen de geparkeerd staande motor. De motor viel na de aanrijding tegen de eerste geparkeerde motor aan. Beide motoren raakten total-loss. De auto van de man uit Bergentheim liep ook schade op.

Op de hoofdrijbaan van de N36 raakte een 23-jarige automobilist uit Zevenhuizen betrokken bij een aanrijding. De man reed in de richting van Almelo. Voor hem reed een onbekend gebleven bestuurder van een bedrijfsbus. De man in de bedrijfsbus was vermoedelijk afgeleid door het ongeval op de invoegstrook en ging zachter rijden. De automobilist uit Zevenhuizen moest plotseling hard remmen. Een 28-jarige automobilist uit Hardenberg die achter hem reed had dit te laat in de gaten en kon niet meer uitwijken. Een kop-staart aanrijding was het gevolg waarbij een 49-jarige passagiere uit Hardenberg gewond raakte. Zij is door een ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (06-151971)

Sonja Eerhard: 053-4555588


---- --