VVD


13-11-2006

VVD: gymleraar terug op school

De VVD wil dat de gymlessen op de basisschool voortaan weer door gymleraren gegeven worden. Daarnaast wil de VVD sporten op school en op de naschoolse opvang stimuleren. Om deze plannen uit te voeren, trekt de VVD 100 miljoen euro extra per jaar uit. VVD-lijsttrekker Mark Rutte presenteerde vrijdag het sportactieplan `Doe mee, sport mee'.

In dit plan stelt de VVD onder andere voor om via een sportvoucher kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten. Ook wil de VVD de sportaccommodaties van scholen verbeteren en zo van de school een sportcampus maken. Daarnaast wil de VVD mogelijk maken dat elk kind in Nederland zijn zwemdiploma kan halen. Goede voorbeelden van sport als integratiemiddel wil de VVD breder bekend maken.

Mark Rutte: "Sport is ongelofelijk belangrijk voor de goede ontwikkeling van kinderen. Bovendien brengt sport mensen op een leuke en spontane manier bij elkaar. De VVD doet niet alleen vrijblijvende toezeggingen, maar stelt 100 miljoen euro beschikbaar voor de uitwerking van deze plannen."

10 november 2006