--------------------------------------------------------------------------
Noorse BankID-systeem gebaseerd op de PKI-oplossing van Cybertrust wint de
           Award for Excellence van eema            
--------------------------------------------------------------------------

Cybertrust helpt een nieuw belangrijk Europees PKI-project sturen met UniCERT
Mijdrecht, 13/11/2006

De UniCERT Public Key Infrastructure-software van Cybertrust, de wereldwijde specialist in informatiebeveiliging, ligt aan de grondslag van het Noorse BankID-systeem dat de 'Award for Excellence in Secure Electronic Business' in de wacht sleepte.
Het BankID-systeem - verzorgd door het in Oslo gevestigde 'Banking and Business Solutions' (BBS),- werd gelauwerd met de prijs van eema, de Europese onafhankelijke vereniging voor elektronisch zakendoen (e-business).

De jaarlijkse 'Award for Excellence' van eema wordt uitgereikt aan het Europese project dat de meest succesvolle en baanbrekende e-business beveiligingsoplossing kan voorleggen, met aantoonbare praktische voordelen over een tijdspanne van minstens 12 maanden.

Het Noorse BankID-systeem stelt leden van het Noorse publiek in staat zich te identificeren en documenten op het internet van overheidsinstanties, bedrijven en andere organisaties digitaal te ondertekenen via het BankID elektronische identificatie- en handtekeningsysteem. De PKI digitale certificatieoplossing UniCERT van Cybertrust werd door BBS geselecteerd als de basissoftware voor het BankID-systeem.

"Het Noorse BankID-project belichaamt onze beoordelingscriteria en toont aan dat PKI op een innovatieve manier kan worden ingezet voor het beheer van een elektronische identificatie- en vertrouwensdienst, die in essentie een goedkoper en tegelijkertijd enorm veilig alternatief biedt voor smart cards," zegt Roger Dean, hoofd speciale projecten bij eema. "BBS en het BankID-systeem zijn trouw gebleven aan alle PKI-standaarden, verzekeren een hoge graad van mobiliteit voor de eindgebruiker, en zorgen bijgevolg voor een primeur in informatiebeveiliging. Deze oplossing kan wereldwijd mogelijks talrijk worden toegepast, onder andere voor elektronische betalingen en web-banking," vervolgt hij.

Eivin Hansen, Business Manager bij BBS: "BBS en het BankID-systeem zijn zeer vereerd met de 'Award for Excellence' van eema voor onze verwezenlijkingen op de Noorse markt. De prijs is een erkenning voor alle betrokken partijen voor het ontwerpen en het aanvaarden van de BankID-oplossing waardoor een breed gebruik en eindgebruikersmobiliteit worden gegarandeerd."

Door UniCert te gebruiken, hebben de Noorse banken inmiddels, sinds de lente van 2005, al 600.000 BankID-certificaten uitgereikt en het aantal wordt in de komende zes maanden gedacht te verdubbelen. Verwacht wordt dat alle gebruikers van online banking in Noorwegen ? zo'n 2.300.000 personen ? zullen worden bereikt. Honderdtweeëntachtig handelaars zijn betrokken bij het BankID-systeem, waaronder alle Noorse en alle belangrijke Scandinavische banken en bankgroepen. Het BankID-systeem levert 's werelds eerste Public Key Infrastructure (PKI)-oplossing om op een succesvolle manier een volledige "roaming"- oplossing te bieden voor gekwalificeerde certificaten naar alle marktsegmenten.

"Het BankID-systeem toont de mogelijkheden aan van de oplossingen die Cybertrust biedt voor het beheer van digitale certificaten. Bedrijven zoals BBS kiezen om met ons te werken omwille van de kwaliteit van ons UniCERT-aanbod en onze bewezen expertise. Meer en meer bedrijven in heel Europa vertrouwen op Cybertrust en UniCERT om belangrijke 'e-government' en 'e-business' PKI-initiatieven af te leveren. We zijn opgetogen dat we de kans hebben gekregen om samen met BBS aan een dergelijk boeiend mijlpaalproject te kunnen werken," zegt John Holland, Cybertrust Senior Vice President en Algemeen Directeur voor Europa.

--------------------------------------------------------------------------
                  END                  
--------------------------------------------------------------------------

Over Cybertrust
Cybertrust is de wereldwijde specialist in informatiebeveiliging, die diensten levert die kritische gegevens beveiligen, identiteiten beschermen en klanten helpen bij het demonstreren van voortdurende compliance. Met hoofdkantoor in Herndon, Virginia in de VS en ruim dertig kantoren over de hele wereld, is Cybertrust een van de 's werelds grootste leveranciers van informatiebeveiliging en wordt erkend als de wereldwijde marktleider in managed security services. Voor meer informatie, zie www.cybertrust.com Contact :
Cybertrust - Sarah Pocock - +44 208 831 2932 - sarah.pocock@cybertrust.com NewsEngine PR - Sara Buytaert - +32 326 096 47 -
sara.buytaert@newsenginepr.com