Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden draagt expertiseactiviteiten over aan CED 13-11-2006
Nationale-Nederlanden draagt haar expertiseactiviteiten met ingang van
1 januari 2007 over aan CED. Met de activiteiten maken 104 medewerkers van Nationale-Nederlanden de overstap naar het expertisebureau. Een belangrijke reden voor de uitbesteding van deze activiteiten is verhoging van de efficiency en een betere landelijke dekking.

Met de ondertekening van een overeenkomst door Nationale-Nederlanden en CED is woensdag 8 november de overgang van de expertiseactiviteiten naar CED bekrachtigd. In voorbereiding op de ondertekening kreeg Nationale-Nederlanden positief advies van de ondernemingsraad en stemden de vakbondsleden in met het overeengekomen arbeidsvoorwaardenprotocol. Nationale-Nederlanden onderstreept de goede samenwerking met CED, OR en vakbonden bij de totstandkoming van deze overeenkomst.

Nationale-Nederlanden gaat ervan uit dat de overgang ten goede komt aan de efficiency, de kwaliteit en de continuïteit van de werkzaamheden. Andere voordelen voor Nationale-Nederlanden zijn een betere voorspelbaarheid van de expertisekosten, flexibilisering van personeelskosten en het achterwege blijven van nieuwe investeringen in informatietechnologie.

Voor CED past de overname in de strategie om haar positie in de markt verder te versterken. CED speelt een belangrijke rol in het schadeproces van verzekeraars. Niet alleen op het gebied van expertise, maar ook in de vorm van certificering, preventie, schadebehandeling en administratie en toedrachtonderzoek.

De overgang betreft alleen de expertiseactiviteiten van Nationale-Nederlanden. Inspectie en de afdeling Speciale Zaken blijven bij Nationale-Nederlanden. Voor de met Nationale-Nederlanden samenwerkende verzekeringsadviseurs heeft de overgang geen gevolgen. Zij kunnen schademeldingen op de gebruikelijke wijze blijven doen.