Gemeente Delfzijl

Verkeershinder Koningin Julianalaan en Jachtlaan

impressie van de vernieuwde Jachtlaan

In verband met de herinrichting van de Koningin Julianalaan en de Jachtlaan ondervindt het verkeer vanaf de maand november hinder van de werkzaamheden.

Het winkelcentrum aan de Jachtlaan blijft altijd bereikbaar evenals de viskraam die daar op woensdag en zaterdag staat. Omstreeks medio april 2007 - afhankelijk van de weersomstandigheden - zijn de werkzaamheden afgerond.

Het doorgaande verkeer krijgt als omleidingsroute de Buitensingel, de Parallelweg en de Fivellaan.
Het langzame verkeer en de aanwonenden worden via omleidingsborden door de wijk verwezen. Direct-aanwonenden hebben hierover op een informatiebijeenkomst en via een huis-aan-huis mailing informatie over ontvangen.

Vergevorderd stadium
Op de locatie naast het Fivelcollege zijn de bouwplannen van Acantus voor het appartementencomplex met 46 huurwoningen en gezondheidszorgvoorzieningen zover dat 13 november gestart wordt met het bouwrijp maken van de locatie, waaronder de sloop van de voormalige peuterspeelzaal. Naar verwachting zal op 27 november gestart worden met de nieuwbouw. De aan- en afvoer van het bouwverkeer zal direct afgehandeld worden via de rotonde op de Hogelandsterweg. Eveneens vinden er in dit najaar werkzaamheden plaats aan kabels en leidingen op de Koningin Julianalaan tussen de Tjalklaan en Wethouder Veenkamplaan in verband met de geplande woningbouw.