Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer opgepakt na bedreigen ex met mes

Publicatiedatum: 13-11-2006 14:44:16

Arnhem - De Arnhemse politie heeft zondagavond een 40-jarige Arnhemmer opgepakt wegens bedreiging. De man zou zijn 26-jarige ex-vrouw met een mes hebben bedreigd bij haar woning in de wijk Presikhaaf. De twee zouden ruzie hebben gekregen over de bezoekregeling van hun kinderen. Daarbij zou de Arnhemmer volgens de verklaring van zijn ex-vrouw een mes hebben getrokken en daarmee gedreigd hebben haar te doden. Na het voorval waarschuwde de vrouw de politie, die de Arnhemmer in zijn eigen woning aanhield. De man is maandagmiddag weer vrijgelaten en had de aantijgingen ontkend. Een mes was ook niet aangetroffen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bedreiging en vernieling, man aangehouden

Publicatiedatum: 13-11-2006 14:43:20

Arnhem - In de Arnhemse wijk Immerloo heeft de politie zondagavond een 38-jarige Arnhemmer aangehouden. De man zou zijn 49-jarige ex-vriendin hebben bedreigd en een ruit van haar woning hebben vernield. Volgens de verklaring van de vrouw zou haar ex naar haar woning zijn gekomen. Toen hij niet binnen werd gelaten zou hij haar met geweld hebben bedreigd. Kort daarna zou hij een ruit van haar woning hebben ingeslagen. Gewaarschuwde agenten troffen de man nog op de galerij van de flat aan met een verwonding aan zijn handen. De man werd aangehouden en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Daarna is de Arnhemmer ingesloten. Door de vrouw is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rhedenaar aangehouden na vernieling

Publicatiedatum: 13-11-2006 14:42:29

Velp - Een 35-jarige man uit Rheden is zondagavond in zijn woonplaats door de politie aangehouden wegens vernieling. De man zou bij een woning in Velp een ruit hebben ingegooid en sloeg vervolgens op de vlucht. Op basis van getuigenverklaring werd het de politie al snel duidelijk dat de 35-jarige als verdachte kon worden aangemerkt. De man werd even later in Rheden rijdend in een auto aangetroffen. De Rhedenaar bleek bovendien onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. De man zou ruzie hebben met een bekende, een 37-jarige Velpenaar, en zou daar met een steen een ruit van diens woning hebben vernield. Bij de Rhedenaar werd later een alcoholpromillage gemeten van ongeveer tweeënhalf keer de toegestane hoeveelheid en moest ook zijn rijbewijs inleveren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bestuurder op de vlucht na aanrijding met gestolen auto
Publicatiedatum: 13-11-2006 14:41:34

Arnhem - Een nog onbekende bestuurder is zondagochtend op de vlucht geslagen nadat hij in de wijk Geitenkamp in Arnhem bij een aanrijding betrokken was geraakt. De auto waarin hij reed bleek afgelopen donderdag te zijn gestolen vanaf de Julianalaan. De aanrijding gebeurde rond half twaalf op de kruising van de Dr. Schaepmanlaan met de Sperwerstraat. Een 62-jarige automobilist uit Arnhem werd op de kruising aangereden toen hij over de Dr. Schaepmanlaan reed. Zijn passagier, een 38-jarige vrouw, liep door de aanrijding nekletsel op. Getuigen hadden gezien dat de andere bestuurder na de aanrijding uit zijn wagen stapte en wegrende. De achtergelaten auto is voor sporenonderzoek veiliggesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---