Politie Noord-Holland-Noord

Jogger beroofd van iPod

Hoorn, 13-11-2006 o Zondagavond 12 november 2006 tussen 18.30 en 18.45 uur werd een 18-jarige jogger uit Hoorn van zijn iPod beroofd. Dit gebeurde op een fietspad in het Willem Wiesepark ter hoogte van de Hanebalk.

Het slachtoffer werd aangesproken door twee jongens op een fiets die hem al enige tijd volgden. Ter hoogte van de Hanebalk werd hij gedwongen te stoppen. Hij werd vastgepakt door één van de twee jongens. Vervolgens kwamen nog twee jongens aanlopen die kennelijk bij het tweetal hoorden. Verschillende van de vier jongens voelden in de zakken of het slachtoffer waardevolle spullen bij zich had. Vanuit één van zijn zakken werd een iPod gehaald. Vervolgens stapten de vier op fietsen en verdwenen over de Hanebalk in de richting van de Maasweg. Eén van de verdachten is een negroïde jongen tussen de 17 en 18 jaar. Hij droeg onder andere en zwart nylon jack met mogelijk een capuchon en witte sportschoenen. Een andere verdachte is ongeveer even oud en heeft een Turks/Marokkaans uiterlijk. Hij droeg een lichtkleurig bruin jack, mogelijk van leer. Van de twee andere verdachten kon het slachtoffer geen goed signalement geven.

Kort na deze beroving vond een soortgelijke beroving plaats op de Reiger. Daar moest een 18-jarige jongen uit Hoorn onder bedreiging van twee jongens op een fiets zijn telefoon afgeven. De signalementen van deze verdachten komt overeen met de beroving in het Willem Wiesepark.

Eventuele getuigen van één van deze berovingen of mensen die mogelijk iets kunnen vertellen over de identiteit van één van de daders worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, telefoon 0900-8844.

Laatst gewijzigd 13-11-2006 14:36 | © Politie Noord-Holland Noord |