Ingezonden persbericht


Persbericht

Beijing Capital International Airport koopt zeven GE Security CTX 9000 inline systemen voor de detectie van explosieven

Peking installeert het GE CTX 9000 systeem om Olympische atleten en bezoekers beter te beschermen en zal dienst doen als regionaal model voor bagage screening systemen

Peking - 13 november 2006 - GE Security Inc., een volledige, indirecte dochteronderneming van General Electric Co. (NYSE: GE), kondigt vandaag aan dat het een contract heeft afgesloten met de internationale luchthaven van Peking voor de levering van zeven geavanceerde CTX 9000 DSi bagage screening systemen voor terminal drie. De overeenkomst past in het kader van de infrastructuurinvesteringen van de stad voor de Olympische Spelen van 2008.

Wanneer de geavanceerde Security CTX 9000 DSi explosieven detectie systemen geïnstalleerd zijn in de nieuwe terminal, zullen ze model staan voor de andere inline bagage screening systemen over het land en de regio.

China investeert USD 2 miljard in terminal drie. Deze moderne gateway zal 35 miljoen passagiers en 170.000 vluchten per jaar kunnen verwerken. De ontwikkeling van terminal drie maakt deel uit van de grootse infrastructuurinvesteringen in het kader van de Olympische Spelen. De investeringen zullen oplopen tot het recordbedrag van USD 40 miljard. Gaststad Peking verwacht dat de Spelen de best bezochte en meest winstgevende uit de moderne geschiedenis zullen worden.

"GE Security is verheugd dat Beijing Capital International Airport de CTX 9000 heeft gekozen als explosieven detectie systeem voor terminal drie," verklaart voorzitter Dennis Cooke van GE Security's Homeland Protection business. "Peking zet daarmee een trend verder die zich in Azië en over de hele wereld steeds duidelijker aftekent. De ontplooiing van geavanceerde technologie voor de inline screening van bagage met behulp van de CTX 9000 verhoogt de efficiëntie en doeltreffendheid van bagage screening zonder afbreuk te doen aan de tevredenheid van de passagiers."

"Als wereldwijde partner van de Olympische Spelen mogen we trots zijn dat we een brede waaier aan producten en diensten kunnen aanbieden die het succes van de Spelen in Peking nog kunnen vergroten", zegt Jim Fisher, voorzitter van GE China Olympic Solutions. "Veiligheid is een cruciaal onderdeel van de infrastructuurplannen voor de Olympische Spelen. We kijken ernaar uit, om in samenwerking met onze klanten, de veiligheidsvoorzieningen van de luchthaven, van de Olympische trefpunten en van de publieke faciliteiten te vergroten."

De GE CTX 9000 DSi staat voor de modernste CTX(TM) technologie die momenteel beschikbaar is. Het CTX 9000 DSi systeem is zo gemaakt dat het snel geïntegreerd kan worden in de bagageafhandeling systemen (BHS) van de luchthaven. Het systeem is TSA-gecertificeerd en is uitermate geschikt voor de hectische luchthavenomgeving. Het explosieven detectie systeem heeft de grootste verwerkingscapaciteit van alle systemen die geschikt zijn voor BHS-integratie en de metersbrede transportband kan zowel kleine als grote stukken bagage aan.

Het CTX 9000 DSi systeem is zo ontworpen dat het gebruiksgemak en een goede dienstverlening verzekerd zijn, met multiplexfunctionaliteit en een verminderde hoeveelheid valse alarmen, wat van de CTX 9000 DSi een uitstekende investering maakt voor luchthavens met een hoog volume. Dankzij de geavanceerde technologie kan de klant zelfs de meest uitdagende substanties accuraat identificeren.

Over Beijing Capital International Airport

De Beijing Capital International Airport terminal werd officieel geopend op 1 oktober 1999, ter herdenking van de 50e verjaardag van de Chinese communistische heerschappij. De nieuwe, goed verlichte en verluchte luchthaventerminal is een welkome vervanging van de oude faciliteit die nog dateerde uit de jaren '50. De oude, wat grauwe terminal werd de laatste jaren steeds krapper en kon het stijgende aantal toeristen nog moeilijk verwerken. De nieuwe terminal kostte USD 1.1 miljard.

Het nieuwe complex telt vier verdiepingen (inclusief de kelderverdieping) en heeft een oppervlakte van 336,000 vierkante meter. Daarmee is de terminal drie keer zo groot als de vorige en is het veel beter gericht op het comfort van de passagiers. Het complex heeft tevens een groot, afzonderlijk parkeergebouw dat openbaar toegankelijk is, en een cargo station.

Op volle toeren zal deze state-of-the-art terminal 190,000 vluchten, 35 miljoen passagiers en 780,000 ton cargo per jaar kunnen verwerken. Het gebouw telt 51 liften, 63 roltrappen, en 26 loopbanden die samen voor een snel verkeer door de luchthaven zorgen.

Beijing wordt aangedaan door internationale luchtvaartmaatschappijen zoals Northwest, United, Canadian Airlines, Lufthansa, SAS, Dragon Air, Japan Airlines, ANA, British Airways, Malaysian Air, Austrian Airlines, Air France, Alitalia, Korean Air, Pakistan Airlines, Singapore Airlines, Thai International, Air China, China Southern en China Northern.

Over de GE Security Business

GE Security, een volledige, indirecte dochteronderneming van General Electric Company (NYSE: GE), is een leidinggevende leverancier van veiligheids- en preventietechnologieën, actief in meer dan 35 landen en met een jaarlijkse omzet van USD 2 miljard. GE Security heeft vrijwel de breedste productportefeuille van de industrie met detectiesystemen voor explosieven en drugs, intrusie- en toegangsbeveiliging, videobewaking, sleutelbeheer en branddetectie. De producten van GE Security worden door tal van sectoren gebruikt om mensen en eigendommen te beschermen, waaronder de luchtvaart, de wetshandhaving, de banken, het onderwijs, de gezondheidszorg, het massatransport en de retail.

GE Security werd recent bekroond met de Frost & Sullivan's 2006 Company of the Year for Homeland Security award. Voor meer informatie over GE Security en onze producten zie www.gesecurity.com.

GE Security, making the world safer.

Hoge resolutie beeldmateriaal van de GE CTX 9000 is te vinden op: http://www.edelmanpr.nl/pressroom.php?Action=Illustrations&CompanyId=63



Ingezonden persbericht