Ingezonden persbericht


Persbericht

13 november 2006

Originele slagzin valt in de prijzen

Werknemer scheepstimmerbedrijf wint hoofdprijs 'Gewoon doen'

Met de slagzin 'Betere werkomstandigheden in de meubelindustrie dat moet je gewoon doen, gezond werken is gezond met pensioen', heeft Wim Smith van Scheepstimmerbedrijf IJtama in Stellendam de hoofdprijs van de prijsvraag 'Gewoon DOEN' gewonnen. Daarnaast zijn er twaalf troostprijzen toegekend. Aan de prijsvraag van het Arboconvenant Meubelindustrie hebben zo'n 150 werknemers in het hele land meegedaan.

Door de vragen juist te beantwoorden en een originele slagzin in te sturen, won administrateur Wim Smith een luxe kartarrangement voor zes personen. Op 9 november jl. is de prijs namens het Arboconvenant feestelijk uitgereikt door Lian van Eijk van de CBM (Centrale Bond van Meubelfabrikanten). Wim Smith is kartliefhebber en was blij met de gewonnen prijs. Samen met zijn familie gaat hij binnenkort van het kartarrangement genieten!

Betere werkomstandigheden

Het Arboconvenant Meubelindustrie maakt zich al een paar jaar sterk voor betere werkomstandigheden in de branche. Inmiddels zijn er tal van praktische instrumenten en middelen ontwikkeld om bedrijven en werknemers te ondersteunen bij de aanpak van werkomstandigheden en arbobeleid. Voorbeelden zijn een digitale hulpmiddelencatalogus, software voor meting en aanpak van fysieke belasting, VOS-scans, het Verzuimsteunpunt Meubelindustrie, workshops en seminars, een dvd, cd-roms en brochures.

Informatieve website

Met de prijsvraag werd de website www.gewoondoen.nu onder de aandacht gebracht van werkgevers en werknemers. Alle initiatieven van het Arboconvenant zijn terug te vinden op deze website, maar ook veel informatie over arbobeleid in de branche en actuele ontwikkelingen. Zo staat de nieuwe branchegerichte Risico Inventarisatie en Evaluatie (RIE) er op, actuele wet- en regelgeving (WIA, nieuwe Arbowet), onderzoeken naar oplosmiddelarme lijmen en veel informatie over het veranderde verzuimbeleid (Wet verbetering Poortwachter). Ook kan men alle gratis promotiemiddelen via de site aanvragen.

Arboconvenant Meubelindustrie

Het Arboconvenant Meubelindustrie is een initiatief van de Centrale Bond van Meubelfabrikanten, FNV Bouw, Hout- en Bouwbond CNV en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om de werkomstandigheden in de bedrijfstak te verbeteren. Doelstellingen zijn minder fysieke belasting, minder blootstelling aan oplosmiddelen, een VOS-scan bij een groot aantal bedrijven en 10% minder WAO-instroom en minder langdurig ziekteverzuim. Gewoon DOEN is het motto van de voorlichtingscampagne.

Einde persbericht

Fotobijschrift

Wim Smith van Scheepstimmerbedrijf IJtama te Stellendam ontvangt de hoofdprijs van Lian van Eijk van de CBM.


---