Provincie Utrecht

Haarzuilens

Start onderzoek Haarzuilens

13-11-2006 -

Vrijdag 10 november start een bouwkundig onderzoek van de woningen in de kern van Haarzuilens. Dit onderzoek zal circa twee weken duren. Gedeputeerde J. Binnekamp van de provincie Utrecht had eind oktober een spoedonderzoek toegezegd, in een reactie op klachten uit het dorp over barsten in vloeren en muren. Het bouwkundig onderzoek is nodig als eerst stap om de mogelijke oorzaak van de schade aan de woningen in Haarzuilens te kunnen verklaren.

Het spoedonderzoek begint met een bouwtechnisch onderzoek. Er worden foto's van de schade gemaakt en de bijzondere kenmerken van de woningen worden beschreven. Daarbij worden op enkele plaatsen grondboringen gedaan en mogelijk nader onderzoek naar de fundering. Een andere activiteit is het meten van de hoogte van het maaiveld en enkele wegen door landmeters.
Over enkele weken zullen deze eerste snelle stappen een voorlopig beeld geven van het gebied en een basis vormen voor de benodigde vervolgstappen. Het onderzoek is een initiatief van de provincie Utrecht, het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden en de gemeente Utrecht.

Meer informatie: Evelien ten Bosch, telefoon (030) 258 2434