Datum: 13 november 2006

Leiden Aanhouding na vernieling

De politie heeft maandagmiddag, 13 november, een 31 jarige man uit Oegstgeest aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit. De man was de deur gewezen bij een stichting aan de Pelikaanstraat, maar wilde niet weg. De man dreigde de ramen te vernielen, en gooide even later een ruit in. Agenten hebben de man meegenomen naar het bureau.

Moerkapelle Politie vindt illegaal vuurwerk De politie heeft vorige week woensdag 8 november in een woning aan de Beatrixlaan 35 dozen met illegaal vuurwerk gevonden. De vondst werd gedaan na een melding via MeldMisdaadAnoniem dat daar vuurwerk aanwezig zou zijn. De 36 jarige bewoner van het pand werd aangehouden. Na zijn verhoor is hij donderdag 9 november weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Het vuurwerk is inbeslaggenomen en overgedragen aan de Dienst der Domeinen. De vondst bestond uit Chinese rollen met 100.000 rotjes met een totaalgewicht van 329 kilogram. Dit niet legale consumenten vuurwerk had de verdachte gekocht in België en bestemd voor de verkoop. Een gevaar van een Chinese rol is dat het meer kruit bevat dan is toegestaan. Bij opslag op een gevaarlijke plaats, bijvoorbeeld in de omgeving van een warmtebron, kan het tot zelfontbranding komen en op het moment van exploderen mensen verwonden. Rotjes die niet zijn afgegaan vormen gevaar voor kinderen die deze restanten zoeken en aansteken.

Nieuwerkerk a/d IJssel Aanhoudingen voor bezit en afsteken vuurwerk De politie heeft vorige week vrijdagavond 10 november rond 23.25 uur nabij het station aan de Doortocht een 17 jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den IJssel en een 18 jarige jongen uit Moordrecht aangehouden. Beiden waren daar bezig met het afsteken van lawinepijlen. Agenten zagen een flits, hoorden een knal en grepen de twee jongens in hun kraag. Bij de jongens thuis werd nog meer vuurwerk gevonden. De politie nam daar inbeslag 9 lawinepijlen, 1.000 china thunder, 20 nitrat thunder en nog eens 140 chising crackers. Op zaterdag 11 november werd de 21 jarige vermoedelijke verkoper van het vuurwerk in zijn woning in Capelle aan den IJssel aangehouden. Hij ontkent dit echter. Alle verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Krimpen aan de Lek Bekeurd voor overbelading

De politie in de Krimpenerwaard heeft donderdag 9 november drie vrachtwagenchauffeurs bekeurd voor te zwaar transport. De bestuurders werden staande gehouden op de C.G. Roosweg. Het betrof alle vrachtwagens met combinatie. Er werden overschrijdingen genoteerd van 23.4%, 89,6% en 92%. Het totaalgewicht mag 50.000 kilo zijn. Tegen de chauffeurs wordt proces verbaal opgemaakt.

Krimpenerwaard Controle visserij

De politie in de Krimpenerwaard heeft zaterdag 11 november dertig vissers in dit gebied gecontroleerd. Er werden vijf bekeuringen uitgeschreven voor het vissen met levend aas. Een persoon werd gewaarschuwd voor het vissen in verboden gebied.

-------------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------------


---
Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326

---- --