Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 13 november 2006

Zaanstreek-Waterland, 13-11-2006

Met onder meer: auto's weg na inbraak, foppers gepakt en controles.

Vrachtauto in brand

Zaandam, zondag 12 november 2006, 18:52 uur.

Op het Kuilpad is een trekker van een vrachtauto in de brand geraakt. De brandweer wist de brand snel te blussen maar het voertuig moet als verloren worden beschouwd. De oorzaak is nog niet bekend maar er wordt rekening gehouden met brandstichting. Zaterdagavond werden op de twee bestelauto's in de brand gestoken, één op de Fluitekruidweg en de ander op de Dovenetelweg. Ook enkele containers raakten op dezelfde avond in de brand. Een week eerder werd op het Kuilpad een partij rioolbuizen in de brand gestoken. Eventuele getuigen worden verzocht te bellen met het wijkteam Koog/Zaandijk via 0900-8844.

Auto's weg na inbraak

Purmerend, maandag 13 november 2006, 09:40 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een garagebedrijf op de Van IJsendijkstraat. De eigenaar ontdekte maandagochtend dat de voordeur van zijn bedrijf was opengebroken en dat er een computer en twee auto's waren verdwenen. De gestolen auto's zijn een Skoda Oktavia met kenteken RS-SP-35 en een Renault Espace met kenteken 29-DP-LV.

Foppers gepakt

Purmerland, maandag 13 november 2006, 11:28 uur.

De politie heeft maandagochtend gecontroleerd bij de geslotenverklaring die is ingesteld om sluipverkeer tegen te gaan. Een fotocamera legt vast welke voertuigen er in de aangegeven uren langsrijden. Omdat er bestuurders bij zijn die de camera weten te foppen hield een agent de boel in de gaten. Hij schreef twee bekeuringen van 50 euro uit omdat een bestuurder zijn lichten uitdeed voordat hij langs de camera reed en het negeren van het inrijverbod. Twee bestuurders werden bekeurd omdat zij het kenteken hadden afgedekt. Hiervan wordt proces-verbaal opgemaakt dat naar justitie gaat want het onherkenbaar maken van een kenteken wordt aangemerkt als een misdrijf. Ook betekent het voor de bestuurder dat hij een strafblad krijgt.

Beroving

Purmerend, november 2006,

Een 21-jarige Purmerender heeft bij de politie aangifte gedaan van een poging tot beroving in de nacht van zondag op maandag 5 november. De man liep via de Kalversteeg en het Venedien naar zijn huis in de Zuidoostbeemster toen hij net voorbij de Beemsterbrug in zijn nek werd gegrepen en klappen kreeg van twee mannen. Hierbij zou hij meerdere keren op zijn gezicht zijn geslagen en buiten bewustzijn zijn geraakt. Vermoedelijk zijn de daders gestoord tijdens de poging tot beroving want de Purmerender mist geen spullen. De daders reden waarschijnlijk samen op een fiets. Een duidelijk signalement ontbreekt. Het slachtoffer heeft een nacht ter observatie in het ziekenhuis gelegen. De politie verzoekt getuigen zich te melden bij het wijkteam Purmerend Centrum via 0900-8844.

Alcoholcontrole

Zaandam en Westzaan, 12 november 2006

Op de Czarinastraat is tussen 19.00 en 21.00 uur een alcoholcontrole gehouden. Tweehonderd automobilisten werden aan een blaastest onderworpen. Twee van hen hadden te diep in het glaasje gekeken.

Gordelcontrole

Waterland, Edam-Volendam en Zeevang, 12 en 13 november 2006

Motorrijders van het Verkeershandhavingsteam hebben op de provincialeweg N247 bestuurders en passagiers gecontroleerd op het dragen van de gordel. 300 voertuigen zijn bekeken. In vier gevallen werd geconstateerd dat er geen gordel werd gedragen. Eén bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij tijdens het rijden niet handsfree aan het bellen was.

Gordelcontrole

Zaandam, 13 november 2006.

Door leden van het wijkteam Zaandam Centrum is van 9.30 uur tot 10.00 uur een gordelcontrole gehouden. Tijdens deze bliksemaktie werden 30 automobilisten en hun passagiers gecontroleerd. Eén bestuurder werd bekeurd omdat de gordel niet werd gedragen.

Snelheidscontroles

Wormerveer en Purmerend,11 november 2006.

Op de Provincialeweg N246 in Wormerveer werd van 14.00 uur tot 16.30 uur een snelheidcontrole gehouden. 1900 bestuurders werden gecontroleerd. In 156 gevallen bleek dat er te snel gereden werd,

Op diezelfde dag werd er op de Jaagweg te Purmerend ook op de snelheid gelet. Van 2210 voertuigen werden de snelheid gemeten waarvan er 200 in op de foto werden gezet omdat zij te snel reden. De controle vond plaats tussen 14.40 en 17.10 uur.

Snelheidcontroles

Middelie, Beemster, 12 november 2006

Tijdens een snelheidcontrole op de Provinciale weg N247 werd van 14.50 tot 16.50 uur op snelheid gecontroleerd. In totaal werden 920 voertuigen gecontroleerd. 138 bestuurders reden te snel.

Op de Middenweg in de Beemster zijn in de avonduren 1120 bestuurders gecontroleerd, waarvan er 85 te snel reden.