Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (13/11)

OOSTERHOUT NB, 13 november 2006

Deuken na verkeersruzie

WAALWIJK: De politie onderzoekt de verkeersruzie die uitmondde in gewelddadig gedrag van een der bestuurders. Het voorval gebeurde zondagavond 12 november omstreeks 19.00 uur / 19.30 uur. De onenigheid begon op de A-59 tussen twee automobilisten. Volgens de aangever was er sprake van bumperkleven, onnodig groot licht gebruik en afsnijden. Beide mannen troffen elkaar op de afrit van de A-59 bij Waalwijk. Door het rode verkeerslicht bij de Midden-Brabantweg waren beiden genoodzaakt om te stoppen. De voorste bestuurder stapte uit en probeerde de autodeur van de ander te openen. Toen dat niet lukte schopte hij een aantal keren tegen het portier, waardoor deuken ontstonden. Een achteropkomende vrouw, die tussenbeide wilde komen, werd hardhandig door de verdachte tegen de grond gewerkt. De man ging er daarna vandoor. De gedupeerde automobilist en de vrouw hebben inmiddels aangifte gedaan van de gebeurtenis. De politie probeert hem aan de hand van het opgenomen kenteken en zijn signalementomschrijving te achterhalen.

Agenten nemen rijbewijs af van dronken veroorzaker ongeval

MADE: In de nacht van zondag 12 november op maandag 13 november 2006 behandelde de politie een verkeersongeval. Het ongeluk gebeurde rond 00.20 uur op de A-59. Een 43-jarige Bredanaar kwam vanuit de rijrichting Zonzeel en ging met zijn personenauto in de richting van Hooipolder. Net voorbij de afslag Made wilde de man een vrachtauto passeren, die over de rechter rijstrook reed. Hij schatte de situatie verkeerd in en stuurde vermoedelijk te laat naar links. Een aanrijding tegen de achterkant van de vrachtauto was het gevolg. De veroorzaker liep een kleine hoofdwond op. Zijn auto was zwaar beschadigd. De vrachtwagenchauffeur, een 38-jarige inwoner van Deurne, kwam met schrik vrij. De veroorzaker bleek onder invloed van alcohol, waardoor de politie overging tot invordering van zijn rijbewijs. De man moest voor zijn verwondingen naar het ziekenhuis en kon dus geen ademanalyse ondergaan. Om die reden is er een bloedproef van de man afgenomen. Het bloedmonster wordt in het laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op het bloed/alcoholpromillage. De verdachte is al twee keer eerder dit jaar betrapt op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Politie onderzoekt woninginbraken

De donkere dagen komen er weer aan en gelijktijdig worden dan ook de woninginbrekers weer actiever. Veelal maken ze dankbaar gebruik van de vroeg invallende duisternis.

KAATSHEUVEL: Op zondag 12 november drongen inbrekers een woning binnen aan de Zuid Hollandsedijk. Dat gebeurde tussen 15.00 uur en 19.30 toen de bewoners afwezige waren. Door een raam te forceren konden de dieven het huis binnenkomen. De daders namen sieraden en een geldbedrag mee.

In de daarop volgende nacht werd er ook op de IJssel in Kaatsheuvel ingebroken. De daders braken een bovenlichtje van een woning open en gingen er vandoor met een navigatiesysteem, een portefeuille weg en autosleutels. Met behulp van de gestolen autosleutels stal men vervolgens de grijze Kia Sorento (kenteken 44-NZ-JV) van de bewoners. In de nabijheid van de woning werd een gestolen auto terug gevonden. Dit voertuig was kort voor de inbraak gestolen in Tilburg.

WAALWIJK: Een televisie, persoonlijke documenten en een gsm werden onder andere buitgemaakt bij een inbraak in de Groen van Prinstererlaan. De inbraak werd gepleegd op zondag 12 november tussen 14.00 uur en 19.45 uur. Dat gebeurde op het moment dat er niemand thuis was.

Ook werd er het afgelopen weekend ingebroken in een woning aan de Pieter Breugelstraat. Bewoners ontdekten het misdrijf op zondagmiddag 12 november om 16.00 uur bij thuis komst. De nog onbekende daders kwamen binnen door het keukenraam open te breken. Het is nog exact bekend wat de daders hebben meegenomen uit het huis.

In alle gevallen zetten de agenten een aangifte op papier en stelden een buurtonderzoek in. Ook zocht de technische recherche naar achtergebleven dadersporen.
De politie adviseert om maatregelen te nemen om inbraak te voorkomen. Houdt er daarbij rekening mee dat een inbreker een hekel heeft aan licht, lawaai maken en lange werktijden De inbreker is steeds in tijdnood en vermijdt omstandigheden waardoor hij kan opvallen of gezien worden. Vandaar dat hij lawaai en licht zal schuwen. Bij een woning met het Politie Keurmerk Veilig Wonen daalt het inbraakrisico met 95%. Een gemiddelde inbraak duurt 30 seconden. Van de ca 120.000 inbraken per jaar is 90% gelegenheidsinbraak, dat met klein gereedschap wordt uitgevoerd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer