Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 13 november 2006

Politie houdt 3 verdachten aan op verdenking woninginbraak

TILBURG: De politie heeft zondagavond rond 21.00 uur op de Zwartvenseweg drie Tilburgers van 12, 13 en 16 jaar aangehouden, die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij een woninginbraak van 11 november jl. Naar aanleiding van de inbraak stelden agenten gisteren een buurtonderzoek in. In de omgeving troffen ze drie jongens aan, waarvan één voldeed aan het opgegeven signalement van één van de inbrekers. Hierop hebben agenten de jongens gecontroleerd. Zij droegen een breekijzer, een tang en schroevendraaiers bij zich. Hierop heeft de politie de verdachten aangehouden. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau. De twee jongens van 12 en 13 jaar zijn overgedragen aan bureau HALT. De 16-jarige Tilburger is ingesloten.

Man aangehouden op verdenking van poging autoinbraak

BERKEL-ENSCHOT: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie omstreeks 01.35 uur in de Torenhoekstraat een 30-jarige Tilburger aangehouden. Even daarvoor kreeg de politie de melding, dat er ingebroken was in een auto in de Vivaldistraat. De twee verdachten waren vervolgens gevlucht. Eén van hen trof de politie in een auto in de Torenhoekstraat. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld. De auto is in beslag genomen. Zondagmiddag rond 12.30 uur is in een woning in het Groenewoud de tweede verdachte, een 30-jarige Tilburger, aangehouden. Ook hij is in verzekering gesteld. Beide verdachten verklaarden meerdere auto-inbraken te hebben gepleegd. Hierbij zijn onder meer navigatiesystemen, sigaretten en een fiets weggenomen.

Politie betrapt fietsendief

TILBURG: De politie heeft in de nacht van zondag op maandag omstreeks 2.00 uur aan het Sint Annaplein een 38-jarige Tilburger aangehouden. Agenten zagen de man lopen met een fiets op zijn schouder. De Tilburger kon zich niet legitimeren. Hij is aangehouden op verdenking van fietsendiefstal en op de legitimatieplicht. De man is meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

TILBURG: Maandagochtend omstreeks 5.30 uur is in zijn woning in de wijk Groeseind een 30-jarige man uit Tilburg aangehouden. De Tilburger wordt ervan verdacht zijn ex-vriendin langere tijd mishandeld te hebben. De man is, met toestemming van de Officier van Justitie, buiten heterdaad aangehouden. Hij is ingesloten.

Inbraak in bedrijfspanden

TILBURG: In de nacht van zondag op maandag is tussen 1.00 uur en 2.00 uur ingebroken in een bedrijfspand op het Stadhuisplein. Door trottoirtegels door de ruit van de voordeur te gooien verschaften inbrekers de toegang tot de winkel. Er zijn ongeveer 120 boxershorts á 25,- per stuk weggenomen.

BERKEL-ENSCHOT: In een bedrijfspand aan de Bosscheweg is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Door een buitendeur aan de rechterzijde van het pand open te breken is men binnengekomen. Er zijn meerdere gokkasten open gebroken. Er is een nog onbekend geldbedrag ontvreemd.

Politie houdt winkeldief aan

TILBURG: De politie heeft maandagmiddag rond 13.00 uur in een winkel aan het Wagnerplein een 32-jarige Tilburger aangehouden. De man stopte scheermesjes in zijn jaszak en wilde de winkel verlaten zonder deze te betalen. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij een verklaring heeft afgelegd. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Auteur: Ilse Matthijsen en Desirée Brabers