Ingezonden persbericht


persbericht

Strategische transactie voor europcar

Europcar neemt Europese activiteiten Vanguard over * Transatlantische alliantie met Vanguard

Europcar maakt vandaag, 13 november 2006, bekend dat zij een contract heeft afgesloten met een grote strategische partner: Vanguard Car Rental Holdings LLC. Vanguard is een van de grootste autoverhuurders in Noord-Amerika, handelend onder de merken National Car Rental en Alamo Rent A Car.

Europcar betaalt 670 miljoen euro om Vanguard's Europese activiteiten (Vanguard EMEA) over te nemen. Met de overname wordt Europcar marktleider in het Verenigd Koninkrijk. De al bestaande 'nummer 1 positie' in Europa wordt verder uitgebouwd. Daarnaast tekenden Vanguard en Europcar voor een transatlantisch partnerschap. Met deze samenwerking wordt Europcar mondiaal marktleider. Ook kan voortaan een vooraanstaand verhuurnetwerk in Noord-Amerika worden geboden.

Acquisitie van Vanguard's Europese activiteiten
Vanguard EMEA heeft een vloot van meer dan 43.000 auto's. De omzet in 2005 bedroeg 405 miljoen euro. Vanguard EMEA realiseerde in 2005 meer dan 2 miljoen verhuurcontracten. Vanguard EMEA opereert rechtstreeks onder de merknamen National Car Rental en Alamo Rent A Car in het Verenigd Koninkrijk (goed voor 85% van de omzet), in Duitsland (9% van de omzet) en in Zwitserland. Vanguard EMEA is eveneens actief in andere Europese landen via franchiseondernemingen en licenties voor de merken National Car Rental en Alamo Rent A Car. Het bedrijf heeft meer dan 3.200 werknemers.

670 miljoen euro
De aanwinst van Vanguard EMEA heeft een ondernemingswaarde van 670 miljoen euro. Dit komt overeen met 12,7 maal het geschatte bedrijfsresultaat (EBIT) over 2006, uitgezonderd synergie. Het management van Europcar en de bedrijven National Car Rental en Alamo Rent A Car zal gescheiden blijven en handelen onder twee aparte ondernemingen. De acquisitie brengt, met name op het gebied van vlootmanagement, synergievoordelen. De contractafsluiting blijft onder voorbehoud van de Mededingingsautoriteit.

Transatlantische alliantie met Vanguard
De transatlantische coalitie met Vanguard stelt Europcar in staat om haar klanten een netwerk aan te bieden in elk land, wereldwijd, en vooral in Noord-Amerika. In de Verenigde Staten en Canada kunnen zakelijke en particuliere Europcar-klanten terecht voor een eerste klas autoverhuuraanbod onder de merken National Car Rental en Alamo Rent A Car. Europcar neemt hierdoor een goede positie in voor tenders door het aanbieden van een competitief wereldwijd commercieel antwoord. Voor klanten van zowel Europcar als Vanguard wordt een geharmoniseerd loyaliteitsprogramma ontwikkeld.

Over Europcar
Europcar Nederland is franchisenemer van Europcar International, de grootste Europese autoverhuurder met vestigingen in meer dan 145 landen, 2.950 verhuurlocaties en meer dan 200.000 auto's. Europcar Autoverhuur B.V. is een dochteronderneming van Spuigroep B.V. Europcar is één van de grootste autoverhuurders van Nederland en biedt een landelijk dekkend netwerk. SterVerhuur is onderdeel van Europcar Autoverhuur.

Over Vanguard
Vanguard Car Rental Group Inc. handelt onder de naam National Car Rental (sinds 1947) en Alamo Rent A Car (sinds 1974). Vanguard Car Rental Group Inc. is actief in meer dan 82 landen en één van de grootste wereldwijde autoverhuurders. Inclusief franchise en licenties beschikt Vanguard over 3.800 verhuurlocaties.
---



Ingezonden persbericht