Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|   |Neede - Jongen gewond door Crofty-bom?          |
De politie is een onderzoek gestart naar een incident waarbij een 15-jarige jongen uit Neede vrijdag (10/11) op de Rutgerinkdijk gewond is geraakt toen een flesje met een onbekende vloeistof in zijn hand ontplofte. De politie sluit niet uit dat het hier om een zogenoemde Crofty-bom gaat en roept eventuele getuigen op om zich te melden.

Het incident deed zich 's middags omstreeks 16.00 uur voor. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat het slachtoffer met een vriend op de Rutgerinkdijk liep. Daar zag de vriend een flesje in de goot liggen en schopte dit flesje naar het slachtoffer. Die pakte het flesje op en wilde het vervolgens terugschoppen. Nog voordat hij dit kon doen, ontplofte het flesje met een enorme knal. Daarbij kwam de inhoud op zijn bovenlichaam en in zijn gezicht terecht. Als gevolg hiervan liep het slachtoffer brandwonden op zijn bovenlichaam en in zijn gezicht op. Hij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

Gezien het verloop van het incident sluit de politie niet uit dat het hier om een zogenoemde Crofty-bom gaat. Tot nu toe is echter niet bekend hoe het flesje op de Rutgerinkdijk is terechtgekomen. De politie neemt deze situatie zeer serieus op en wil jongeren op de risico's van de zogenaamde Crofty-bommen wijzen. Deze kunnen, zoals nu blijkt, na verloop van tijd door schudden of schoppen toch nog exploderen. De politie verzoekt mensen die op vrijdag-middag in die omgeving van het gebeurde iets bijzonders hebben gezien of andere informatie hebben om contact op te nemen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

|   |Beltrum - Man gewond na aanrijding            |
Een 50-jarige fietser uit Zieuwent is op zondagavond (12/11) gewond geraakt toen hij op de Zieuwentseweg betrokken raakte bij een aanrijding. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De melding van het incident kwam omstreeks 21.25 uur bij de politie binnen. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de man uit Zieuwent van zijn fiets was gevallen en op de rijbaan lag.

Een in een auto passerend stel zag de man op de weg liggen en besloot om de man te helpen en het overige verkeer erop attent te maken dat de man op de rijbaan lag. Een 20-jarige automobilist uit Zieuwent zag dit echter te laat. Hij probeerde nog te remmen, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De man werd door het incident ongeveer vijf meter door de auto meegesleept. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn valpartij is waarschijnlijk veroorzaakt door alcoholgebruik.

Einde bericht
---


---


---

---- --