Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 13 november 2006

Verlenging wapenvergunningen van start

De politie heeft deze week diverse schietverenigingen en zon 700 particuliere wapenbezitters in het district Bergen op Zoom aangeschreven, die een vergunning hebben op grond van de Wet Wapens en Munitie. In dit schrijven werd hen uitgelegd hoe ze moeten handelen bij het verlengen van de vergunningen voor het jaar 2007.

inleveren
Vergunninghouders dienen de vergunningsbescheiden vóór 24 november in te leveren op het politiebureau aan de Vinkenstraat 14 in Sint Willebrord. De originele vergunning 2006 dient in een gesloten enveloppe aan de balie van het bureau te worden afgegeven. Op de enveloppe dient de vergunninghouder te vermelden onder welk politieteam hij of zij ressorteert. Zij kunnen hiervoor op het bureau terecht van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur of op dinsdagavond tussen 18.30 en 20.00uur. De vergunning 2006 kan ook worden afgeven door derden.

ophalen
Bij inlevering van de bescheiden, ontvangt de vergunninghouder een toelichting en een overzicht met de afhaaldata. Het afhalen kan alleen door de vergunninghouder persoonlijk gebeuren in verband met het ondertekenen van een eenmalige machtiging voor de legeskosten.

Dievengilde slaat toe in nieuwe attractiehal

ROOSENDAAL: Het dievengilde heeft het afgelopen weekeinde de exploitant gedupeerd van een nieuwe attractiehal aan De Stok in Roosendaal. Bij een inbraak werden een grote hoeveelheid EMC-kabels en tien rollen kunststof dakbedekking buit gemaakt. Twee hekken werden losgemaakt, waarna men het in aanbouw zijnde gebouw binnen kon gaan. In het gebouw werd een deur geforceerd, waarna de koperen bekabeling kon worden losgemaakt. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal.

Man (71) beroofd van portemonnee

OUDENBOSCH: Een 71-jarige inwoner van Oudenbosch is zondagavond beroofd van zijn portemonnee met inhoud. De man liep op de Zoutlaan toen hij werd overvallen door een tweetal mannen. Het slachtoffer had deze personen al zien lopen op de Molenstraat maar verloor ze uit het oog. In de brandgang achter de Duiventoren zag de man twee personen staan. Toen de man voorbij liep zag hij dat het om dezelfde mannen ging die hij eerder op de Molenstraat had zien lopen. De man kreeg in het voorbij gaan een klap op zijn gezicht waarna hij op de grond viel. Één van de mannen pakte hierop de portemonnee van het slachtoffer uit zijn broekzak waarna het tweetal ervandoor ging in de richting van de Duiventoren. Het slachtoffer is bij zijn val lichtgewond geraakt aan zijn knie en heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Politie houdt verkeerscontroles

RUCPHEN/SPRUNDEL/ST WILLEBRORD: Gedurende de avonduren heeft de politie zondagavond een aantal verkeerscontroles gehouden in bovengenoemde plaatsen. Met behulp van de lasergun is gecontroleerd op snelheid en zijn in totaal 7 overtredingen geconstateerd. 71 bestuurders zijn gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uiteindelijk moest een tweetal bestuurders mee naar het bureau alwaar bleek dat zij net onder de wettelijk toegestane limiet van 220 ug/l bliezen. Na controle konden zij weer naar huis.

Politie houdt tweetal aan voor vernieling

ROOSENDAAL: De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een tweetal verdachten aangehouden voor vernieling van een parkeermeter. Het tweetal liep op de Burgemeester Prinsensingel toen een getuige zag dat zij met een hockeystick een parkeermeter vernielde. De getuige belde direct de politie die het tweetal kon aanhouden voor openlijke geweldpleging. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt. Het betreft een 19-jarige en een 20-jarige inwoner van Roosendaal. Zij zijn na verhoor heengezonden.

Personenauto rijdt door na aanrijding met fietsers

BERGEN OP ZOOM: De politie is op zoek naar de bestuurder van een personenauto die maandagochtend een tweetal fietsers heeft aangereden. Het tweetal reed op de Halsterseweg. Gekomen bij de rotonde met de Randweg West stoppen zij voor het rode verkeerslicht. Bij groen licht stappen de fietsers op en steken zij de weg over. Een personenauto die vanaf de Halsterseweg komt rijden en rechtsaf de Randweg West inslaat ziet hen vermoedelijk over het hoofd. Een aanrijding is het gevolg waarbij beide fietsers, twee 15-jarige inwoners van Roosendaal, ten val komen en licht letsel oplopen.

Politie houdt man aan voor vernieling achterruit

STEENBERGEN: Een 51-jarige inwoner van Steenbergen is in de nacht van zondag op maandag aangehouden voor vernieling van een auto. De man had rond 00.45 uur de achterruit van de auto ingeslagen met een honkbalknuppel. De auto stond geparkeerd aan de Westberg. De reden van vernieling moet gezocht worden in de relationele sfeer. De man is na verhoor in de loop van maandag heengezonden.

Auteur: Manon Ostendorf