TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 13-11-2006

Televisie
RADAR
Uitzending maandag 13 november
Nederland 1- 20.32 uur

Radar overstelpt met reacties
op woekerpolisaffaire

Bijna 25.000 mensen met een beleggingsverzekering hebben zich de afgelopen week gemeld bij advocaat William Schonewille. Dat maakt het TROS-consumentenprogramma RADAR vanavond in de uitzending bekend.

RADAR dook vorige week diep in de woekerpolisaffaire. De buitensporig hoge kosten die verzekeraars rekenen bij beleggingsverzekeringen zorgen vaak voor een tegenvallende opbrengst aan het einde van de looptijd. Bovendien werd de consument in de jaren negentig totaal niet op de hoogte gebracht van de hoge kosten bij het afsluiten van de polis. Advocaat William Schonewille noemde vorige week in de uitzending het verbergen van kosten misleidend en wil graag onderzoeken of er mogelijkheden zijn tot claims. Bijna 25.000 polishouders hebben Schonewille middels een formulier op de RADAR-website gemaild over tientallen verschillende beleggingsproducten en verzekeringsmaatschappijen.

Vanaf vanavond (13-11) kunnen mensen ook vanaf de RADAR-website een handig formulier downloaden waarmee men bij de huidige polis of het nieuw af te sluiten product de verzekeringsadviseur kan vragen om inzicht te verschaffen in alle kosten. Het formulier is vanaf 21.00 uur te vinden zijn op www.trosradar.nl.

Presentatie: Antoinette Hertsenberg.

Meer informatie: www.trosradar.nl