Ingezonden persbericht

PERSBERICHT VOOR DE INTERNETMEDIA EN HET ECHTE NIEUWS
met een afschrift naar de media van PCM en de Wittemannen c.s.

OPEN BRIEF

Gemeente Rotterdam
De heer I.W. Opstelten/burgemeester
Stadhuis - Coolsingel 40
Rotterdam .
Rotterdam, 12 november 2006.

Hoogedelachtbare Heer,

Betreft: politieke censuur op Erasmus Universiteit!

Helaas moet ik u mededelen dat ik mij door overheidshandelen bedreigd voel. Maandag 6 november 2006 ben ik door maar liefst drie veiligheidsmensen verwijderd van het terrein van de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Wat was er aan de hand? Bij het neerleggen van flyers en het op lege prikborden bevestigen van flyers met de tekst 'Kies met gezond verstand! Stem Lijst 14' werd ik er door een medewerker op geattendeerd dat dit niet was toegestaan. Ook niet op lege borden? Nee, er mag alleen maar informatie hangen waar een stempel opstaat van het Erasmus Facilitair Bedrijf (EFB) M.a.w. geen vrijheid van het woord, maar censuur waar het prikborden betreft op de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Mij werd verwezen naar het kantoor van EFB. Daar aangekomen bleek het, i.v.m. alarmmelding, gesloten te zijn. Van het hoofdgebouw naar een ander gebouw gegaan, waar ik als HOVO student regelmatig kom. Hier gaf ik een flyer af aan de informatie balie. Daar zaten enkele mensen waaronder een bewaker. Die begon tegen mij te oreren dat flyeren niet mocht. Enfin, van het een kwam het ander. Toen ik hem vertelde dat er een grote achterstand was in het onderwijs aan deze universiteit omdat niemand van de studenten ervan op de hoogte is dat de Grondwet politieke partijen niet kent vond hij dat ik vreemde dingen zei en begon te dreigen. Toen ik hem vervolgens verwees naar de jaren '40 voelde hij zich waarschijnlijk aangesproken en is hij assistentie gaan vragen. Onmiddellijk kwamen er maar liefst drie geüniformeerde bewakers die mij dwongen het terrein te verlaten. Misschien kunt u zich herinneren dat dit niet de eerste keer was dat mij dit in Rotterdam overkwam. Herhaaldelijk ben ik onder uw bestuur, wegens politieke activiteiten, onder bewaking verwijderd. Vorige gevallen zijn:.

a) Op 22 oktober 2005 ben ik tijdens een publieksdebat over deelgemeentes, door medewerkers van de stichting Lokaal uit de Centrale Bibliotheek gezet. Ik wilde namelijk van hoogleraar bestuurskunde Pieter Tops van de universiteit van Tilburg weten waarom de actio popularis in juli 2005 geruisloos was afgeschaft? Tevens wilde ik weten wat die meer dan 1000 bestuurlijke vernieuwingen, die eveneens in juli 2005 geruisloos zijn doorgevoerd, te betekenen hadden voor mijn persoonlijk leven? Pieter Tops en wethouder Bolsius/CDA vonden die vraag niet relevant en grepen niet in toen ik ruzie kreeg met de debatleidster. Zonder antwoord te krijgen op deze legitieme vragen ben ik onder bewaking de bibliotheek uitgezet. Dat die vraag relevant was voor alle Rotterdammers blijkt o.a. uit het grote ongenoegen over het Calypso project op de Mauritsweg/Westersingel en over veel andere zaken die in Rotterdam gaande zijn.

b) Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen vond men mij waarschijnlijk ook lastig. De Centrale Bibliotheek werd mij ontzegd voor alle toekomstige politieke debatten. Heel Nederland was dankzij het NOS journaal van 1 maart 2006 en het Vara programma 'de Wereld draait door' van 2 maart 2006 hiervan getuige. Ook kon heel Nederland zien dat Marco Pastors onjuistheden debiteerden. Hij zei namelijk op deze, door het Platform Buitenlanders Rijnmond, georganiseerd bijeenkomst, dat ik een meneer was op een gele fiets die tegen de Euro was. Nonsens! Nu heb ik wel, net als alle andere mensen, enorm veel schade van de euro ondervonden, maar daar ging het op dat moment niet om.

Rectificatie, of een hoor en wederhoor zat er niet in. De medewerkers van Matthijs van Nieuwkerk waren domweg niet geïnteresseerd in de waarheid.

Waar het om ging was dat ik bezwaar maakte tegen het voortdurende gehakketak op mensen van buitenlandse afkomst en dat ik vond dat andere zaken een veel hogere prioriteit hadden. Zo had ik toen aanwijzingen dat voormalig wethouder Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam zich schuldig maakte aan corruptie door met zijn merkwaardige bestuurlijke handelingen vastgoedbedrijven te bevoordelen ten nadele van mij en mogelijk ook van heel veel andere mensen.

c) Afgelopen week werd Nederland even opgeschrikt omdat posterplakkers van de Wildersgroep waren lastig gevallen. Dit was voor het TV programma 'Man bijt hond' aanleiding om op dinsdag 31 oktober 2006 hier een uitzending aan te wijden. De jongeman die in dit programma met zijn dochtertje te zien was kreeg een dag later in Delft een bekeuring wegens posters plakken in verkiezingstijd van Lijst 14 en werd wegens een openstaande bekeuring voor enkele dagen opgesloten. Zijn vrouw wist niet waar hij zat en had vier kleine kinderen thuis. Nog los van het feit dat boetes, door de euro, vaak niet meer in redelijke verhouding staan tot de overtreding die is begaan, wordt steeds duidelijker dat uw slogan: 'veiligheid gaat boven privacy' ook landelijk ernstige bijwerkingen heeft. Het artikel 'Stadsbestuur op het matje' (AD13/6/05/p2) met als onderschrift onder mijn foto, waarin te zien is dat ik met u over dit onderwerp in debat was, 'Rotterdammers vertellen B&W op de verantwoordingsdag vooral over hun eigen kleine leed' laat kiezers met gezond verstand haarscherp zien hoe onafhankelijk de PCM dagbladen in dit land nog zijn. Het Algemeen Dagblad was niet geïnteresseerd in het echte nieuws dus ook niet bereid om te rectificeren.

Heeft u enig idee waarom de VVD en een meerderheid van de Kamer, nog net voor de verkiezingen, positief hebben geadviseerd om subsidie te geven aan de dagbladen van PCM en overige multinationale uitgevers? (Telegraaf 30/10/06)

Tot voor kort had ik nog een goed contact met Islamitische Universiteit Rotterdam. Afgelopen maandag, na mijn avontuur op de Erasmus universiteit en nadat ik een afspraak had gemaakt, om ook op de Islamitische Universiteit Rotterdam studenten te informeren werd mij daar eveneens de toegang geweigerd. Moet ik hieruit concluderen dat de Rotterdamse integratie politiek succesvol verloopt?

U begrijpt dat deze censuur voor mij en waarschijnlijk ook voor veel Nederlanders en voor Nederlanders van buitenlandse afkomst een niet gewenste tendens is. Vriendelijk verzoek ik u dan ook uw invloed aan te wenden om het verbod van flyeren van politieke groeperingen, op universiteiten, tijdens de verkiezingsperiode, zo snel mogelijk op te heffen. Studenten van welke religieuze richting dan ook hebben m.i. het recht om op een eerlijke, open en democratische manier geïnformeerd te worden over het politieke landschap in Rotterdam en Nederland. M.i. zal dit in ieder geval de door u gewenste veiligheid in Rotterdam ten goede komen. Tenzij u daar anders over denkt?

Tot slot herinner ik u eraan dat koningin Beatrix in februari 2005 een eredoctoraat ontving van de Leidse Universiteit i.v.m. haar inzet voor het begrip vrijheid. Het toenemend beknotten van democratische vrijheden zoals ik dat als kandidaat nr. 17 van Lijst 14 in Rotterdam ervaar, lijkt mij in strijd met de wensen van de koningin. Ik heb haar dan ook een afschrift van deze brief gestuurd.

In afwachting van uw spoedige berichten verblijf ik met verschuldigde hoogachting,

____________
R.A.Verlinden.

Revolutionaire Partij Nederland (www.rpned.nl)
Kandidaat nr. 17 van Lijst 14. www.lijst14.nl

cc. Nationale Coordinator Terrorismebestrijding, Erasmus Universiteit, Website www.lijst14.nl , De nieuwe krant 'Het Echte Nieuws' www.hetechtenieuws.nl en het Kabinet der Koningin

Revolutionaire Partij Nederland
Secretariaat: Westersingel 51, 3014 GV Rotterdam.
Telefoon: 010- 4363641 - Postbank: 2042587
Ingeschreven in het Handelsregister bij de KvK te Rotterdam
onder nummer: 24396353

 


Ingezonden persbericht