Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe PDF Print Engine 1.1 verbetert de print-workflow

Nieuwe software van Adobe laat print- en creatieve professionals samen efficiënter werken aan drukwerk

Amsterdam, 13 november 2006 -Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) presenteert versie 1.1 van de Adobe PDF Print Engine-software. Dit is een uitgebreide design-naar-print-oplossing die gebruik maakt van het Adobe Portable Document Format (PDF) en het Job Definition Format (JDF). De technologie zorgt voor controle, consistentie en efficiëntie voor de gehele print-workflow. De nieuwe versie gebruikt de PDF-technologie die aanwezig is in Adobe Creative Suite en de Acrobat-productlijn om print- en creatieve professionals in staat te stellen Adobe PDF-bestanden te creëren, de output te automatiseren en de samenwerking te optimaliseren. Nieuwe features zijn onder andere ondersteuning voor Mac OS X, PDF 1.7, PDF layer-management en verbeterd kleurmanagement.

"De Adobe PDF Print Engine is een grote evolutionaire stap voor de printmedia-industrie," zegt Bernd Zipper, technology and strategy consultant bij ZIPCON Consulting Duitsland en schrijver van Seybold Reports, USA. "De losse eindjes zijn eindelijk aan elkaar geknoopt, zodat producenten én gebruikers van workflow-systemen de kans krijgen om het volledige potentieel van PDF te benutten. De kans voor de output-zijde om in de toekomst effectiever PDF-layers te gebruiken opent compleet nieuwe perspectieven voor bedrijven in de prepress-industrie."

De Adobe PDF Print Engine combineert de kracht van contentdefinitie in PDF en JDF voor het aansturen van printbeheersystemen om zo PDF-printopdrachten apparaatonafhankelijk te houden gedurende de verschillende stadiums in de print-workflow. Print-workflowsystemen die draaien op Adobe PDF Print Engine stellen gebruikers in staat om op het laatste moment nog correcties te maken. Daarnaast kan het doelapparaat voor de afdruktaak worden aangepast, dat wil zeggen dat een opdracht op verschillende systemen kan worden afgedrukt zonder aanpassingen te hoeven doen. Dit maakt uniforme of hybride workflows mogelijk, van offset tot digitaal. Ook kunnen 'on-screen' hoge resolutie previews berekend of uitgevoerd worden door dezelfde rendering-technologie als uitvoer-Raster Image Processors (RIPs).

Efficiëntere, krachtige print-workflows
Gebruikers van de Adobe PDF Print Engine kunnen eenvoudig in een vroeg stadium van de workflow problemen oplossen door dezelfde PDF-technologie te gebruiken als in Adobe Creative Suite. Tijdens de eerste previews in PDF kunnen gebruikers ook JDF jobtickets creëren met Acrobat, het startpunt van elektronisch beheerde PDF- en JDF-workflows. Ondersteuning van PDF creatie-presets en PDF renderingstechnologie verbeteren de Adobe PDF- en JDF-gebaseerde print-workflows. Door de architectuur van Adobe PDF Print Engine kunnen OEM-printpartners sneller veranderingen van de PDF-specificatie opvangen. Dit versnelt weer de ondersteuning van de meest gangbare PDF-bestanden bij hun klanten.

De nieuwe versie van de Adobe PDF Print Engine bevat een aantal extra mogelijkheden waaronder ondersteuning voor Mac OS X en PDF 1.7. De proefdruk-workflows in deze software ondersteunen het mengen van 'spot'-kleuren. De kleurenspectrums voor het proefdrukken zijn bovendien uitgebreid en de software bevat RIP-centric PDF layer-management, wat de efficiëntie bij het verwerken van gelaagde PDF-bestanden vergroot.

Adobe kreeg voor de PDF Print Engine onlangs de 2006 PIA/GATF-InterTech Technology Award. De Printing Industries of America/Graphic Arts Technical Foundation (PIA/GATF) stelde de InterTech Technology Award in 1978 in voor uitblinkers in innovatie.

Prijzen en beschikbaarheid
OEM-implementaties van Adobe PDF Print Engine versie 1.1 worden begin december 2006 verwacht. Voor meer informatie over deze systemen kan contact worden opgenomen met Adobe's printpartners. Voor meer informatie over de Adobe PDF Print Engine, bezoek www.adobe.nl/products/pdfprintengine.

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Een PDF van het persbericht vindt u hier:
http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/pressroom/pr/nov2006/AdobePDF_Print_.pdf

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2006 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo and Acrobat are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com