Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 13 november 2006

Vedior blijft het meest favoriete aandeel

Uitzendconcern Vedior blijft volgens de Aandelen Tip10 het meest favoriete aandeel. Dat blijkt uit de Aandelen Tip 10 van beleggerswebsite BeursOnline (zie http://www.aandelentip10.nl). Deze lijst wordt opgesteld op basis van de visies van ruim 5000 analisten over de hele wereld.

Het bedrijf heeft aanzienlijke mogelijkheden om de winstgevendheid te verbeteren. Ook is het aandeel goedkoop ten opzichte van sectorgenoten.

Autonavigatieproducent TomTom is deze week nieuwkomer in de Aandelen Tip 10. De onderneming heeft, tegen de verwachting van analisten in, haar doelstellingen voor het lopende jaar verhoogd. Ook Buhrmann, groothandelaar in kantoorartikelen, is weer kansrijk. Het aandeel was te sterk afgestraft. Wolters Kluwer en Royal Dutch Shell zijn niet langer favoriet.

Over de Aandelen Tip 10

Particuliere beleggers kunnen door middel van de Aandelen Tip10 in één oogopslag zien welke Nederlandse aandelen de meest kansrijke zijn. De lijst wordt voor een belangrijk deel samengesteld op basis van de visies van ruim 5000 analisten over de hele wereld.

Elke week wordt de ranglijst vernieuwd, zodat deze nauw blijft aansluiten op de actualiteit. De Aandelen Tip 10, te bekijken op www.beursonline.nl en www.aandelentip10.nl, is de eerste lijst in zijn soort in Nederland.

Naast de fundamentele visies van de analisten op de bedrijven baseert BeursOnline zich onder andere op het koerspotentieel van de aandelen en het momentum (is het aandeel op dit moment erg gewild of niet). Ook wordt het aantal aanbevelingen per aandeel meegewogen. Hoe groter het aantal aanbevelingen per aandeel, hoe betrouwbaarder immers de informatie.

Kortom, alle factoren die van belang zijn, worden gewogen en meegenomen in een speciaal door BeursOnline ontwikkelde berekening. De uitkomst hiervan bepaalt uiteindelijk welke tien aandelen de meest kansrijke zijn. Dit alles maakt de Aandelen Tip 10 bijzonder.

In de praktijk zullen het vooral de AEX-fondsen zijn die in aanmerking komen voor een plaats in de Tip 10. Dat komt doordat deze aandelen het meest worden gevolgd door de financiële analisten van banken en effectenkantoren.

BeursOnline heeft zich bewust toegelegd op Nederlandse aandelen, omdat uit onderzoek van De Nederlandsche Bank blijkt dat particuliere beleggers in Nederland nog steeds massaal voor deze fondsen kiezen. Ondanks de introductie van de euro en het ontstaan van de pan-Europese beurs Euronext bestaat vandaag de dag maar liefst driekwart van hun beleggingsportefeuilles uit Nederlandse aandelen.

Over BeursOnline
BeursOnline is opgericht in januari 2001 en is de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijke beleggerssite om financiële informatie via internet te raadplegen. Beleggers hebben via BeursOnline onder andere toegang tot beursnieuws, actuele koersinformatie, aandelentips en strategische beleggingsmodules.

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht