Nuon

PERSBERICHT

Amsterdam, 13 november 2006

Sponsorcontract getekend tussen Nuon en team TU Delft-studenten

Nuna4 krijgt nieuwe uitdagingen in zonnerace door Australië

Vanaf 21 oktober 2007 vindt de volgende Panasonic World Solar Challenge plaats. Een race dwars door Australië met voertuigen op zonne-energie. Drie keer eerder wist een Nederlands team van TU Delft-studenten, het Nuon Solar Team, deze race overtuigend te winnen met het Nuna-raceconcept. Drie keer eerder ondersteunde Nuon de jonge talenten uit Delft om daarmee innovatie op het gebied van duurzame energie te bevorderen. En ook voor de vernieuwde editie van 2007 tekent Nuon als hoofdsponsor en ondersteunt zo het nieuwe team bij de bouw van Nuna4.

De opzet van de World Solar Challenge is vernieuwd. De bestuurder moet vrijwel rechtop zitten, het zonnepaneel wordt kleiner dan bij voorgaande edities en er gelden veel strengere veiligheidseisen. Het doel van de race blijft hetzelfde: zo snel mogelijk de ruim 3.000 kilometer van Darwin naar Adelaide afleggen voortgedreven door zonne-energie.

Het nieuwe Nuon Solar Team bouwt met een unieke combinatie van kennis aan een compleet nieuw raceconcept. Met de Nuna4 zal een stap worden gezet richting een wagen die meer geschikt is voor dagelijks gebruik en snel genoeg om te strijden voor de overwinning. De komende maanden gebruikt het team voor het ontwerp van de nieuwe zonnewagen. In het voorjaar wordt een tipje van de sluier opgelicht.

Op de foto ziet u van links naar rechts, zittend: Stefan Roest , Tine Lavrysen en Ludo van Halderen . Daarachter, staand: Rabih Al Zaher , Hjalmar van Raemdonck , Susan Luijten , Paul Beckers , Oliver van der Meer , Demian de Ruijter , Vincent de Geus , Joep Steenbeek en Ivo Hagemans .

Foto: Nuon/Hans-Peter van Velthoven


---

Noot voor de redactie (