Ingezonden persbericht


Persbericht

Interview met ex-Rolling Stone Mick Taylor in Bluesbox

Den Haag, 13 november 2006

Hoewel het leeuwendeel van de credits van klassieke Stones albums als "Let It Bleed", "Sticky Fingers" en "Exile On Main Street" toegedicht worden aan Jagger en Richards, kan de ontegenzeggelijke invloed van het gitaarwerk van Mick Taylor op deze meesterwerken niet worden ontkend.

Na het spelen in een aantal lokale blues acts kwam de muzikale carrière van Mick Taylor pas echt op stoom tijdens zijn tijd bij John Mayall & the Bluesbreakers. Het verhaal wil dat Mick tijdens het bijwonen van een show van John Mayall & the Bluesbreakers in zijn woonplaats zelf voorstelde de niet opgedagen Eric Clapton te vervangen. Het optreden werd een groot succes, maar alvorens John Mayal een verdere samenwerking kon bespreken had de verlegen Mick Taylor de zaal al verlaten. Na aanvankelijk eerst met Peter Green in zee te zijn gegaan, wist John Mayal via een advertentie in een muziekblad Mick alsnog op te sporen. Na drie jaar onderdeel van John Mayal's Bluesbrakers te zijn geweest werd hij in 1969 gevraagd om zich bij de Rolling Stones te voegen.

Nadat Taylor in 1974 uit de Stones stapte vanwege andere muzikale ideeën dan Jagger en Richards, ging hij zijn eigen weg. Hij werd door veel sterren in hun bands gevraagd, maar slechts op enkele van die aanvragen ging hij in; zo was hij bijvoorbeeld bandleider en sologitarist tijdens een wereldtour van Bob Dylan en speelde mee op enkele Dylan CD's. Tot op de dag van vandaag treedt hij slechts sporadisch op; alleen wanneer het een interessant event betreft en wanneer hij er zin in heeft. Hij neemt altijd zijn vaste bandmaatjes mee wat garant staat voor een kwalitatief hoogstaand optreden. Tot op de dag van vandaag krijgt Mick Taylor lovende recensies voor zijn optredens die meestal onaangekondigd in de verste uithoeken van de wereld plaatsvinden.

Mick Taylor en zijn band vliegen voor twee optredens in Ochten exclusief over naar Nederland waar zij op vrijdag 17 en zaterdag 18 november te zien zullen zijn tijdens Bluesnight Ochten. Voorafgaand aan dit optreden zal op woensdag 15 november een exclusief interview met Mick Taylor te horen zijn in het programma Bluesbox op Arrow Classic Rock. In datzelfde programma zullen 4 kaarten voor Bluesnight Ochten worden weggegeven.

Bluesbox is een wekelijks programma op Arrow Classic Rock dat geheel in het teken staat van oude en nieuwe blues. Elke woensdag van 21:00 tot 22:00, presentatie: Gerry Jungen.

Voor nadere informatie zie www.arrow.nl

Arrow Classic Rock is de eerste en grootste classic rock zender van Nederland en is dagelijks te beluisteren op alle Nederlandse kabelnetten in FM-stereo, via Digitenne en de middengolf AM 675 in West Europa. Arrow Classic Rock bereikt per maand 1,3 miljoen verschillende luisteraars.

Crosspoints B.V.

Voor nadere informatie:
Ad Ossendrijver
Plein 18a
2511 CS Den Haag
Postbus 116
2501 CC Den Haag
T: 070 363 2727
F: 070 365 35 11
E: info@arrow.nl
I: www.arrow.nl


---- --