Gemeente Roermond

Discodrollen bij start project Hondenbeleid

Vrijdag 10 november nam wethouder IJff van Openbare Werken in de binnenstad van Roermond de eerste grippy in ontvangst en gaf daarmee het startsein voor het gemeentelijk project Hondenbeleid. Dit ruimmiddel voor hondenpoep wordt samen met een handige folder over hondenbeleid (wat mag wel en wat mag niet volgens de algemene plaatselijke verordening) de komende dagen bij alle hondenbezitters in Roermond gratis thuis bezorgd. Ook zijn her en der verspreid over de stad een aantal dispensers in gebruik genomen. Deze speciale afvalbakken beschikken over plastic zakjes, waarmee de uitwerpselen van honden kunnen worden verwijderd. En last but not least: om iedereen nog eens attent te maken op volksergernis nummer 1 en aandacht te vragen voor een oplossing van dit probleem voorzien medewerkers van de afdeling Stadstoezicht de komende weken hondendrollen in Roermond van een fluorescerend (milieuvriendelijk) discokleurtje.

Tijdens extra surveillances zullen medewerkers Stadstoezicht ook complimenten uitdelen aan hondenbezitters, die de uitwerpselen van hun viervoeters ter plekke netjes opruimen. Deze worden tijdens de actie beloond met een hondenkluif voor hun hond. Overtreders gaan helaas op de bon.
Ook worden posters in de wijken verspreid om mensen attent te maken op het project Hondenbeleid en de overlast die hondenpoep met zich meebrengt.

"Het zijn niet alleen de voordelen, maar ook de lasten die het houden van een dier met zich meebrengt, en van dat laatste moet men zich ook bewust zijn en dus als hondenbezitter zijn verantwoordelijkheid nemen. Het is onze ambitie met dit project een cultuurverandering bij hen teweeg te brengen", aldus wethouder IJff. Het idee is trouwens ontstaan in de commissie Openbare Werken. Vandaar dat de initiatiefnemers, Joris van den Bergh en Michiel Huurdeman, vrijdag 10 november symbolisch de eerste grippy aan wethouder IJff hebben overhandigd.

Klik hier om de brochure Hondenbeleid te downloaden (PDF document opent in nieuw venster). Publicatiedatum: 13.11.2006 Bijgewerkt: 13.11.2006