Gemeente Alkmaar


Tesselsebrug gesloten voor al het verkeer

Maandag 13 tot en met vrijdag 17 november is de Tesselsebrug afgesloten voor al het verkeer. Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag is dit van 20.00 tot 05.00 uur, op donderdag begint het werk later, en is de Tesselsebrug van 21.00 tot 06.00 uur afgesloten. Ook het kruispunt Noorderstraat/Noorderkade en de Noorderstraat zijn afgesloten voor auto's en (brom)fietsers.

De Noorderstraat vanaf de nieuwe ingang van de plaatselijke supermarkt naar de Tesselsebrug wordt eenrichtingsverkeer richting Huiswaarderplein. Daardoor wordt de straat verkeersluwer, zodat de voetganger meer ruimte krijgt. Daarom wordt de voorrangsregeling aangepast op de kruising Noorderstraat/Noorderkade, bij de Tesselsebrug.

Om de benodigde wegwerkzaamheden daarvoor te kunnen uitvoeren, is de Tesselsebrug in de nachtelijke uren gesloten voor al het verkeer van maandag 13 tot en met vrijdag 17 november. De hulpdiensten kunnen wel gebruik maken van de Tesselsebrug. Overdag zijn er ook werkzaamheden, maar dan is de brug wel begaanbaar. Ook de toegang tot het parkeerterrein blijft bereikbaar vanaf het Huiswaarderplein.

De werkzaamheden worden uitgevoerd voor de aanleg van het Bus-on-Line traject. Als deze werkzaamheden klaar zijn, wordt verder gewerkt aan het parkeerterrein op het Huiswaarderplein.

De regio Alkmaar krijgt vanaf 2008 een route waar de bus ongehinderd kan doorrijden, ook in de file en ook als het verkeer in de komende jaren toeneemt. In Alkmaar worden de verkeerslichten zo ingesteld dat ze voor de bus altijd op groen springen en daar waar het vaak druk is, krijgt de bus een eigen baan. De nieuwe busroute, Bus-on-line* gedoopt, loopt van de westelijke ring Alkmaar, via de Bergerweg, Stationsweg, Kanaalkade, Friesebrug, Randersdijk en de nieuwe Schermerweg naar de oostelijke ring Alkmaar, N242. Met name tijdens de file zal de bus op dit traject een aantrekkelijk alternatief zijn voor de auto. Langs de route zijn bushaltes met digitale reizigersinformatie, bijvoorbeeld over de eerstvolgende bussen. En de bus rijdt op tijd dankzij, veelal onzichtbare, technische ingrepen langs de route.


---- --