Ingezonden persbericht


Persbericht

Steelcase ontvangt AIT Innovation Prize tijdens Orgatec voor B Free Lounge

Amsterdam Zuidoost, 13 november 2006 --- Steelcase heeft tijdens Orgatec 2006, de Europese beurs voor kantoorinrichting, de AIT Innovatieprijs ontvangen voor het ontwerp van de meubellijn B Free Lounge. De prijs werd door de jury van de beurspublicatie AIT uitgekozen vanwege zijn hoge ontwerpkwaliteit en creatieve manier om informele communicatie te ondersteunen. De jury maakte op basis van overtuigend ontwerp en technologische innovatie een selectie uit verschillende producten en conceptuele oplossingen op het gebied van kantoor- en facility meubilair, licht, vloeren en accessoires.

B Free Lounge voorziet mensen met ideeën van de juiste ruimte. De lijn van modulaire zit- en meubelelementen is ontworpen om informele kantooromgevingen te creëren. Zitkubussen, barkrukken en banken scheppen een ontspannen zitbeleving en schermen en tafels maken de meubellijn compleet. De opstelling van de elementen is moeiteloos aan te passen aan verschillende teamwerksituaties zoals geplande brainstormsessies, interactief werken en informele gesprekken.

B Free Lounge stimuleert communicatie, samenwerking, creatief denken en productiviteit - alle voorwaarden voor zakelijk succes. Een ander belangrijk kenmerk van de meubellijn is het duurzame ontwerp. Het ontwerp van de hele productfamilie is gebaseerd op zowel gebruikersbehoeften als milieueisen: B Free is milieuvriendelijk gedurende zijn hele levenscyclus. Gebruikers hoeven alleen maar de juiste plek te vinden om de B Free lounge neer te zetten. En dat kan geen probleem zijn: volgens een onderzoek van Steelcase hebben organisaties gemiddeld tot 30 procent ruimte beschikbaar tussen de werkplekken.

Over Steelcase

Steelcase helpt personen en bedrijven over de hele wereld effectiever te werken door het leveren van kennis, producten en diensten die het mogelijk maken een inspirerende werkomgeving te creëren. Dit wordt bereikt door de integratie van architectuur, meubels en technologie. Steelcase is sinds 1974 wereldwijd marktleider in de kantoormeubelbranche. De omzet in boekjaar 2006 was ongeveer $2,9 miljard. Het portfolio van Steelcase bestaat uit interieurarchitectuurproducten, meubelsystemen, technologische producten, stoelen, verlichting en archiveringsgerelateerde producten en diensten.

Steelcase en haar dochterondernemingen werken met dealers op meer dan 900 locaties, hebben fabrieken op meer dan 35 locaties en ongeveer 14.000 werknemers over de hele wereld. De Class A Common Stock van de onderneming wordt verhandeld op de New York Stock Exchange onder het symbool SCS.

Voor meer informatie en hoge resolutie afbeeldingen voor de pers

Lubbers & De Jong BV

Margriet Luttikhuizen

T 020 421 0565

F 020 638 8417

E Margriet@l-dj.nl