Politie Friesland

Politieberichten van maandag 13 november

Fryslân, 13-11-2006 o Politieberichten van zondag 12 november 11.00 uur tot maandag 13 november 07.00 uur.

Leeuwarden: inbraken in bedrijf
De politie stelt een onderzoek in naar twee inbraken in een bedrijf aan de Voltastraat. Zowel in de nacht van vrijdag op zaterdag als in de nacht van zondag op maandag kwam men binnen na het forceren van een raam. Uit pand werden twee computers weggenomen. Een 39-jarige inwoner van Joure deed namens het bedrijf aangifte.

Akkrum: brand in brievenbus door vuurwerk
De politie stelt een onderzoek in naar het vernielen van een TNT-brievenbus aan de Leppedyk. Zondagmiddag werd er door middel van vuurwerk brand gesticht in de brievenbus, hierdoor gingen enkele poststukken verloren. De brandweer heeft de brand geblust.

Scharnegoutum: inbraak in winkel
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een winkel aan de Fridsmastrjitte. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit het pand is een klein geldbedrag uit een kassa weggenomen. Een 59-jarige inwoner van Gauw deed namens het winkelbedrijf aangifte.

Burgum: inbraak in horecagelegenheid en woning
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een horecagelegenheid en een woning aan de Schoolstraat. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men zowel de horecagelegenheid als de woning binnen na het forceren van een deur. Uit het pand werd een geldbedrag van enkele duizenden euros weggenomen. Een 42-jarige inwoner van Sumar deed namens het horecabedrijf aangifte. Uit de woning werd een dvd-speler en een autosleutel weggenomen. Met deze autosleutel is vervolgens een grijze BMW met kenteken XD-HF-79 gestolen. Een 33-jarige inwoner van Burgum deed aangifte.

Leeuwarden: vier supporters aangehouden
De politie heeft zondagmiddag tijdens en na afloop van de voetbalwedstrijd Cambuur Leeuwarden Haarlem twee supporters van Cambuur en twee supporters van Haarlem aangehouden. Een 13-jarige inwoner van Leeuwarden vernielde in het stadion een stoeltje. Hij werd aangehouden. Na afloop van de wedstrijd gooide een 16-jarige inwoner van Franeker met een voorwerp richting een auto met daarin supporters van Haarlem. Na een korte achtervolging kon de jongen in een tuin van een woning worden aangehouden. Ook twee supporters van Haarlem werden aangehouden. Een 19-jarige inwoner van Zandvoort gooide een tak richting een steward en een 33-jarige inwoner van Haarlem beledigde een steward. Alle vier verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal mochten ze het politiebureau verlaten.

Drachten: jongen aangehouden na bezit vuurwerk en harddrugs De politie heeft zondagavond op een bouwterrein aan de Torenstraat een 15-jarige inwoner van Drachten aangehouden. Een beveiligingsmedewerker had twee jongen betrapt die zich bevonden op verboden terrein. Hij waarschuwde de politie en na onderzoek bleek de 15-jarige jongen in het bezit te zijn van vuurwerk en een zakje met daarin vermoedelijk harddrugs. De Drachtster werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: rijden onder invloed
De politie heeft zondagavond op de Groeneweg een 22-jarige automobilist uit Hantum aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De bestuurder kreeg een stopteken, waarna hij werd gecontroleerd. Omdat er een vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol zijn voertuig had bestuurd werd hij overgebracht naar het politiebureau. Hier blies de beginnende bestuurder 435 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: politie houdt drie inbrekers aan
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag drie inbrekers van 13, 18 en 24 jaar uit Leeuwarden aangehouden. De drie hadden ingebroken in een school aan de J.H. Knoopstraat. Een getuige had de inbrekers gezien en op basis van het signalement konden agenten in de omgeving van de school de drie aanhouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Franeker: brand in kledingcontainer
De politie heeft maandagochtend vroeg de brandweer geassisteerd bij een brand in een kledingcontainer aan het Westerbolwek. Agenten zagen tijdens een surveillance een grote rookwolk. Na onderzoek bleek dat de kledingcontainer in brand stond. De brandweer heeft de brand, die vermoedelijk is aangestoken, geblust.