Lloyds TSB Corporate Markets Kiest voor Asset Control om ....

Asset control international bv

Lloyds TSB Corporate Markets Kiest voor Asset Control om de Stap Naar Derivaat-Gebaseerde Cliënt Oplossingen te Ondersteunen

LONDON, November 13 /PRNewswire/ --


- Krediet- en Marktrisico Functies Profiteren van Data van Hoge Kwaliteit

Asset Control, een vooraanstaande leverancier van Centralized Data Management (gecentraliseerd gegevensbeheer) oplossingen voor de financiële industrie, heeft vandaag aangekondigd dat Lloyds TSB Corporate Markets haar vlaggenschip product AC Plus heeft uitgekozen. Asset Control's modulaire software, geïmplementeerd als onderdeel van een gefaseerd project, zal de bank - de vijfde grootste in het Verenigd Koninkrijk - helpen met haar plannen het productenaanbod voor haar cliënten uit te breiden. AC Plus zal gebruikt worden om de uitgebreide dagelijkse handelsactiviteiten te ondersteunen, risico's te beheersen en tegemoet te komen aan regulerende voorschriften binnen de Financiële Markten divisie van Lloyds TSB Corporate Markets.

"We zijn de standaard financiële instrumenten ruim gepasseerd om meer op bestelling gemaakte - en van nature meer complexe - oplossingen te creëren voor onze klanten op het gebied van vreemde valuta, rentevoet en krediethandel. Bovendien zijn we in een hoog tempo onze schulkapitaalmarkten capaciteit aan het uitbreiden," legt David Wright, onderdirecteur van Financial Markets Middle Office, uit. "Asset Control levert de zuiverste en meest geconsolideerde prijstellingsgegevens die we nodig hebben om een groter aanbod van producten te ondersteunen. Het geeft ons schaalbaarheid, zodat wanneer de handel meer complexe producten creëert het voor ons relatief eenvoudig is om handelaren en risico managers te voorzien van gegevens die zij nodig hebben. Het maakt het voor ons tevens mogelijk het risicomanagement proces efficiënter te maken."

De relationship banking en handelsexpertise van Lloyds TSB Corporate Markets zijn recentelijk bij elkaar gebracht in nieuwe kantoren op 10 Gresham Street in Londen. Met de aandacht van de IT-afdeling gericht op de verplaatsing en de implementatie van de gehele infrastructuur, zocht Wright's team een makkelijk te implementeren, gebruiksklare gegevensbeheer oplossing. Asset Control kreeg het contract voornamelijk vanwege diens vermogen om interne en externe price feeds te consolideren, diens zekerheid en diens ondersteuning voor een directe Reuters data feed voor prijsstelling en "versnippering" - het vermogen informatie in een digitale vorm op te slaan en vervolgens pagina's met data te reconstrueren. Fase één was in slechts zes weken geïmplementeerd en de verwachtingen zijn dat het systeem voor het einde van het jaar zal functioneren.

"Asset Control heeft bewezen een extreem makkelijke partner te zijn om mee te werken," zegt Wright. "Ze waren in staat een kant en klare opplossing aan te bieden, samen met de noodzakelijke advisering - ze reageerden voortdurend op alles wat we nodig hadden."

"Het hebben van onmiddellijke toegang tot gegevens van hoge kwaliteit is fundamenteel voor de uitbreiding van de handel die Lloyds TSB Corporate Markets plant," zegt Ger Rosenkamp, algemeen directeur van Asset Control. "We zijn blij dat we de schaalbaarheid konden leveren waar zij naar op zoek waren en de oplossing konden implementeren binnen een kort tijdschema."

De Asset Control oplossing vervangt op maat gemaakte en op spreadsheet gebaseerde toepassingen gerund door het Middle Office team. Aanvankelijk werd het gebruikt om het prijsstellingsproces aan het einde van de dag te verwerken, prijzen aan de handelsmachine te leveren en de markt- en kredietrisico functies van gegevens te voorzien. AC plus beheert rentevoet grafieken, onmiddellijke en toekomstige punten van de valutamarkt en rentevoet/valutamarkt optie volatiliteiten; het ondersteunt real-time en statische gegevens van leidende dataverkopers en gespecialiseerde bedrijven. In latere stadia van het project kan de Asset Control technologie gebruikt worden om het ruime aanbod van referentiedata, die nodig zijn om de uitbreiding van de schuldkapitaalmarkten van de bank te ondersteunen, te versterken en te beheren. Lloyds TSB verwacht het project volgend jaar af te ronden.

Over Lloyds TSB Corporate Markets

Lloyds TSb Corporate Markets is een divisie van de Lloyds TSB groep en levert toegewijde financiële diensten aan alle soorten bedrijven, variërend van opstartende en kleine commerciële bedrijven tot mondiale corporaties en financiële instituten. De bank heeft een unieke en prijzenswaardige op betrekkingen gebaseerde benadering van bankieren, waarbij deze zich focust op het aan de klanten leveren van op maat gemaakte financiële oplossingen. Lloyds TSB Corporate Markets biedt een grote verscheidenheid aan oplossingen aan, inclusief loan syndication, veelomvattende risicomanagement structuren, credit trading, schuld- en kapitaalfinanciering, internationale handelsdiensten en gestructureerde investeringen. Een aanbod van e-banking en e-trading diensten is ook beschikbaar middels de Corporate Market poort. Meer informatie kunt u vinden op www.lloydstsb.com/corporatemarkets.

Over Asset Control

Asset Control is 's werelds meest toonaangevende bedrijf voor de levering van Centralized Data Management (CDM) aan de financiële sector. Met een compleet aanbod van interne en uitbestede opties levert Asset Control Total Data Management (TDM), een hybride benadering van gegevensbeheer. Klanten hebben de keuze uit ontwikkelingshulpmiddelen, gebruiksklare softwareoplossingen en uitbestede diensten om hun beleggingsgegevens te optimaliseren om zodoende de efficiëntie te verhogen, de kosten te controleren, het bedrijfsrisico te reduceren en hun gegevens op te waarderen.

Het productenaanbod van Asset Control is gebaseerd op de krachtige en betrouwbare modulaire structuur van AC Plus en omvat gegevens over marktrisico, kredietrisico van de wederpartij, referentiegegevens, onderzoek en acties binnen het bedrijf en internationale gegevensnetwerken en administratie. Door behandeling van extern en intern verkregen gegevens worden oplossingen geboden om deze gegevens te verzamelen, te valideren, te normaliseren en samen te voegen in duidelijke en samengestelde "golden copy"-sets voor zakelijk gebruik.

Cliënten zijn onder meer Abbey National, ABN AMRO, Allied Irish Banks PLC, Barclays Capital, Barclays Global Investors, Bayerische Landesbank, BBVA, Calyon, Commerzbank, Convexity Capital Management, E*TRADE Securities LLC, IBM (Dresdner Bank), Grupo Santander, Harvard Management Company, HSH Nordbank, HypoVereinsbank, ING, Lloyds TSB Corporate Markets, LCH.Clearnet, Robeco Groep, Société Générale, Standard Bank, Standard Chartered, Union Investment en Wachovia Corporation evenwel als een zeer grote multinationale energiegroep. Asset Control, dat werd opgericht in 1991, is een private firma met bedrijven in Londen, New York en Nederland. Meer informatie kunt u vinden op www.asset-control.com.

Contact:

Contact: Joanne Ferrara, Marketing Communicatie, T: +1-212-445-1076, M: +1-631-748-8224, jferrara@asset-control.com