Ingezonden persbericht


Unisys en Air France vieren 40-jarige samenwerking

Schiphol-Rijk, 13 november 2006 - Unisys Corporation (NYSE: UIS) en Air France vieren hun 40-jarige samenwerking. Unisys heeft in de afgelopen vier decennia consequent ingespeeld op de uitzonderlijke eisen van Air France en een zeer betrouwbaar informatiesysteem gebouwd. Dit systeem is ontwikkeld rond drie functionele gebieden: passagiersreserveringen, inchecken en vrachtbeheer. Alle applicaties zijn 24 uur per dag in gebruik.

Het initiële contract werd getekend in 1966. Unisys en Air France werken sindsdien nauw samen, waarbij Unisys altijd en zeer adequaat heeft weten te reageren op de steeds veranderende eisen van de luchtvaartmaatschappij. Air France heeft daarbij altijd een beroep gedaan op de expertise en vaardigheden van Unisys om succesvol te opereren in een sterk competitieve markt.

Het eerste reserveringssysteem van Air France maakte gebruik van de Univac-server van Unisys. De luchtvaartmaatschappij schakelde Unisys vervolgens in om ook het besturingssysteem aan te passen om de prestaties te verbeteren. In 1968 lanceerde Unisys in dat verband de eerste versie van zijn Transaction Oriented Package (TOP), die nadien regelmatig werd opgewaardeerd om te profiteren van nieuwe ontwikkelingen binnen de ClearPath-mainframeproductlijn. Door de nauwe relatie tussen beide organisaties bezoekt het Franse technische TOP-onderhoudsteam nog ieder jaar het Unisys ClearPath R&D Centre in Minnesota. Hier ontmoeten ze Unisys-ontwerpers om zo een goed inzicht] te krijgen van toekomstige technische innovaties die van belang zijn voor de activiteiten van Air France.

Unisys is tevens betrokken bij het beheer van de infrastructuur en het netwerk van Air France op luchthaven Orly en in de overige vestigingen in Parijs. "In de afgelopen jaren heeft Unisys met succes ingespeeld op de uitdagingen waarvoor wij ze stelden. Niet alleen door ons technologie te bieden, maar ook expertise waarmee voldaan werd aan onze operationele eisen", zegt Edouard Odier, Chief Information Officer van Air France. "De nauwe relatie tussen onze beide bedrijven blijft haar uitstraling houden naar de toekomst."

Net als alle grote luchtvaartmaatschappijen is Air France sterk afhankelijk van de efficiency en betrouwbaarheid van zijn informatiesystemen. Unisys heeft in de 40 jaar dat het met Air France samenwerkt, een informatiesysteem gebouwd dat consistent heeft voldaan aan de unieke operationele eisen van Air France. De luchtvaartmaatschappij heeft optimaal gebruikgemaakt van de technologie, expertise en flexibele oplossingen van Unisys. Unisys heeft in deze periode zijn kennis van de luchtvaartindustrie sterk uitgebreid, wat leidde tot een brede reeks van nieuwe oplossingen voor de gehele sector.

"Wij hebben een heel speciale relatie met Unisys. Wij konden altijd op ze vertrouwen, vooral in heel moeilijke tijden", zegt Odier. "Wij spreken dezelfde taal. De experts van Unisys en Air France kunnen elkaar goed verstaan en komen makkelijk tot overeenstemming. Zo vinden zij oplossingen die goed aansluiten bij onze eisen."

De samenwerking tussen Unisys en Air France is vandaag de dag gebaseerd op solide relaties tussen medewerkers van beide bedrijven, onderling vertrouwen en het voldoen aan afspraken. "Na 40 jaar van succes hopen we onze samenwerking met Air France te kunnen voortzetten", zegt Laurent Sibille, President van Unisys France. "Unisys heeft uitzonderlijke expertise op dit terrein en zal graag ingaan op iedere uitdaging die Air France voor ons heeft."

# # #

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. Onze consultants maken gebruik van de Unisys-expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. Zo helpen zij klanten bij het ontwikkelen van veilige en betrouwbare bedrijfsprocessen. Onze diensten en oplossingen bieden klanten diepgaand inzicht in hun organisatie, de voorwaarde voor een continue en stabiele bedrijfsvoering. Door de toepassing van Unisys 3D Visible Enterprise zien klanten vooraf de gevolgen van hun beslissingen en worden de kansen en risico's volledig zichtbaar nog voor de investering gedaan wordt.